Vad är en lyxskatt?

Vissa lyxvaror, eller objekt som inte anses nödvändig, åtföljs av en lyx skatt. Lyxskatt är ofta uppbyggd efter försäljningen skatt, en skatt som tillämpas på försäljning eller uthyrning av särskilda egenskaper eller tjänster, eller mervärdesskatt (moms), en skatt som tillämpas på börserna i vilken värdet av en produkt eller tjänst som har ökat. p

lyxskatt ofta tillämpas på mycket dyra bilar och smycken. I fall av dyra fastighetstransaktioner för privata bostäder och fastigheter, kan lyxskatt också tillämpas. Eftersom lyxskatt gäller bara objekt som kan köpas av de rika, det gäller bara för de rika. Det finns sällan ett ramaskri från allmänheten om lyx skatter eftersom de endast gäller en liten marginal för enskilda. Om du planerar att köpa en Bentley eller en ädel sten stor som en bebis näve, så ska du förbereda dig inte bara för kostnaden för ditt köp, men även för kostnaden av lyx skatt som du sannolikt att betala ut. Ibland lyx skatter kan återkallas om ett objekt sjunker i värde eller blir tillgänglig på annat sätt till allmänheten. Om diamanter sjönk plötsligt till chockerande priset på tio dollar per karat, eller om Bentley bilar började sälja till samma pris som ekonomi sedanmodeller, då det lyxiga skatt på sådana poster kan hävas. Tyvärr för de flesta av oss, båda dessa fall är högst osannolikt.

lyxskatt kan vara en mycket viktig del av idrottsvärlden. Lyxskatt ibland tillämpas på den totala lönekostnad för ett idrottslag om den totala överskrider en gräns som ålagts av Sports League. Syftet med denna lyx skatten är att förhindra att stora grupper med stora inkomster från att underteckna alla de bästa spelarna i en liga. Om ett lag hade ekonomisk säkerhet för att köpa alla toppspelare, då konkurrensen inom idrotten skulle förgås och intresse av fans skulle sannolikt avta. I denna intressanta skapar t. ex. lyxskatt (bokstavligen) en mer lika villkor. De pengar som kommer från en tillämpats lyx skatt med professionell idrott kontrakt fördelas mellan team på mindre marknader. Dessa grupper använder i regel medel från lyxskatt att underteckna viktiga aktörer.

Även lyxskatt har många olika användningsområden och appliceras på många olika varor och tjänster är det nästan alltid i samband med transaktioner av stora summor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.