Vad är en limit Pris?

köpa och sälja aktier är en respekterad form av spel, många människor tror. Du lagerhållare aldrig riktigt säkert veta om det heta bestånd som du köper kommer att gå upp eller ner. Du kan vara rimligt säker på riktningen för aktien, baserat på marknaden indikatorer eller, i vissa fall, inifrån. Ett stort antal människor köpa aktier med full vetskap om vad som kommer att hända på kort sikt. Långsiktig beteenden är dock mycket svårare att förutsäga.

Många investerare har en målnivå för priset på en aktie när de väljer att köpa eller sälja. Exempelvis kan du fram till siffran $ 50 per aktie, vilket är allt du vill spendera på ett visst bestånd. När du bestämmer dig för att du inte kommer att köpa när aktiekursen går över $ 50, så du har ställt in 50 $ som din gräns pris för detta bestånd. Speciellt om du har en begränsad mängd pengar att spendera, sätter en gräns priset är en bra idé.

Gränsen priset är inte bara för dig, though. Det är viktigast för mäklaren eller den person som kommer att köpa aktier för dig. När denna person känner din gräns pris han eller hon är skyldig att hedra dina önskemål och inte köpa om aktien passerar din gräns pris. Det fungerar åt andra hållet också. Du kanske bestämmer att du inte vill köpa ett bestånd om aktiekursen går under en viss nivå. Vissa bestånd är inte värt att köpa när priset sjunker för lågt. Sådan eventualitet kan uppstå efter några speciellt dåliga nyheter för bolaget. Det är inte bara köpa heller. En gräns priset kan komma till hands för att sälja aktier också. Du kan säljaren ange ett pris som ni inte vill sälja. Om du har en het bestånd, en som stiger på nyheten om en bra avkastning och vinster, vill du förmodligen inte att sälja detta bestånd. Du kan besluta att $ 80 är din gräns pris. När aktiekursen når $ 80, håll dig till det.

Du kan också av någon anledning, fastställa en gräns pris under vilket du inte sälja heller. Vissa bestånd på väg ner plötsligt bli attraktiv för att fynda. Ett lager som vanligtvis handlas till mellan $ 20 och $ 40, men plötsligt handel på $ 6, kan få hamna hos någon som vill göra en snabb vinst. I det scenariot kan du ställa din gräns pris på $ 10. Du kan göra beräkningar för att räkna ut hur mycket pengar du är villig att förlora och sedan ange din gräns priset därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.