Vad är en leaseback?

En leaseback är mycket enkelt egentligen. Ibland som en sale /leaseback eller sale and leaseback , är det en transaktion vari ägaren till en fastighet säljer egendomen och sedan hyr tillbaka den från köparen. Syftet med leaseback är att frigöra den ursprungliga ägarens kapital samtidigt som ägaren att behålla innehav och användning av fastigheten. Vilken typ av egendom kan vara allt från bostäder eller kommersiella fastigheter till utrustning eller fordon. En leaseback kan vara till nytta för köparen och säljaren lika. Säljaren uppnår en klumpsumma av kontanter snabbt och köparen förvärvar en lägre än marknadspriset värde köp, tillsammans med ett långsiktigt hyresavtal på ett betalsamtal. Arrendet belopp ger regelbunden inkomst och rentav kan vara tillräckligt för att betala köparens inteckning, om han eller hon lånade pengar för att få egendomen. En leaseback kan vara en stor investering verktyg, en som ger en hög avkastning. Som med alla investeringar, men det finns risker som finns.

Några leaseback överenskommelser gör säljaren eller nuvarande hyresgäst, är alternativet att köpa tillbaka fastigheten vid en framtida tidpunkt. Under liv leaseback dock härrör köparen skattemässiga fördelar av arrangemanget, som krediteras för värdeminskning av fastigheten. Om säljaren utnyttjar optionen att köpa tillbaka fastigheten, kommer alla rättigheter återgå till säljaren på att avsluta affären, så om försäljningen i slutet av beskattningsåret är ett bekvämt sätt att hålla saker rakt Internal Revenue Service. Detta är viktigt, för om någon av parterna är granskades under leaseback, både kan uppstå problem, alltifrån mindre besvär till mycket kostsamma dilemman.

Om säljaren filer konkurs eller är granskade och IRS eller konkurs domstolen anser att säljaren arrangerade leaseback att gömma tillgångar, kan transaktionen omklassificerats. Äganderätten till fastigheten kommer att krediteras till den ursprungliga ägaren, och egendom kan förverkas för att lösa avseende skatter eller försenade till andra fordringsägare. I detta fall kan köparen förlora en hel del pengar, så försiktighet bör iakttas när man överväger en leaseback-avtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.