Vad är en lagfart?

Lagfart är ett juridiskt dokument som används för att styrka äganderätten till en fastighet. Vanligast är lagfarten användas som bevis på ägande för bostäder och fordon, även om det formellt en gärning av titel kan utfärdas för en annan form av egendom. I många regioner i världen, en lagfart vissa rättigheter och privilegier på den person som innehar det, och sådana handlingar är nödvändigt i situationer där man vill överföra äganderätten till sin egendom. En typisk Lagfart innehåller en beskrivning av egendomen i fråga, formulerad på ett sådant sätt att den inte kan förväxlas med en annan fastighet, tillsammans med namnet på den person som lagligen innehar egendom, flera personer kan också vara noterat på en lagfart. Ett officiellt sigill används för att ange att handlingen har spelats in, och det är normalt undertecknas av ägaren och ett vittne, som kan vara en regional tjänsteman eller kontorist.

lagfarter innebär inte nödvändigtvis att besittning. Till exempel, om Mary Jones köper en bil och hennes namn är noterat på titel, kunde hon fortfarande lån hennes bil ut till en vän. Eller, kunde Maria Jones köpa bilen med ett lån, vilket kan innebära att banken skulle ha titeln som säkerhet, men hon skulle ha bilen. På samma sätt skulle Bob Mackay köpa ett hem, fått lagfart för fastigheten och sedan hyra ut den, så hans hyresgäster skulle ha besittning. I dessa exempel kan den rättmätiga ägaren av fastigheten återta besittning, med hjälp av lagfart för att hävda sina rättigheter.

Normalt lagfarter hålls på en säker plats, eftersom de är officiella juridiska dokument, och få en ny laglig kopia om en gärning försvinner eller blir stulen kan vara besvärligt. Många tycker om att göra kopior av sina lagfarter i fall originalet har gått förlorat eller skadats så att de har en tillfällig åtgärd på plats. Eftersom en fysisk lagfart kan användas för att initiera en överföring av äganderätt, är det en bra idé att hålla sådana handlingar på en säker plats så att de inte kan bli stulna och användas för att överlåta egendomen till någon annan.

När en fastighet säljs, en ny lagfart utfärdas med ägarens namn. Men ibland folk inte vill sälja egendom, men de vill lägga till en person till titeln, för en eller annan anledning. Folk borde tänka noga innan du gör detta, eftersom när någons namn på titeln, han eller hon har juridisk kontroll över egendom, och detta kan bli ett problem. För att lägga till någon, är det nödvändigt att gå till ett organ som hanterar lagfarter, som ett Vägverket för bilar, eller en titel företag för fastigheter, och sedan en skriftlig begäran har fyllt i att utfärda en ny handling med ytterligare namn eller namn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.