Vad är en klumpsumma?

ett engångsbelopp, som i allmänhet är en engångsbetalning som uppfyller alla fördelar gentemot mottagaren. Engångsbelopp ses ofta i fall av företagens pensionering paket, vinster lotterier och exekutiv finansiella bosättningar. Försäkringsbolagen erbjuder ofta utbetalningar av engångsbelopp till mottagare av livförsäkringar. I vissa ekonomiska situationer, t. ex. lotterivinster eller pensionsförmåner, kan mottagaren ha ett val mellan ett mindre engångsbelopp och en fast betalning utfärdat över tid (livränta). p

Investment experter är splittrade i frågan om engångsbelopp fördelning över livränta. En klumpsumma Utdelningen av ett företag pensionsplan kan erbjuda pensionärens tillräckligt med pengar för att göra lönsamma investeringar som kommer att stödja honom eller henne bekvämt genom pensioneringar. Problemet med ett engångsbelopp, dock när det är borta det stannar borta. Pensionärer med stora personliga skulder kan behöva använda en stor del av schablonbelopp skall bli ekonomiskt solvent. En fast livränta betalning kan vara att föredra framför en klumpsumma, men det kan inte vara tillräckligt för att investera. finns många lotteri vinnare även erbjudas möjligheten att ett mindre engångsbelopp i stället för en årlig kontroll. Beslutet mellan att acceptera en miljon dollar betalning utspridda över 20 år och en check på $ 200,000 kan tyckas vara en enkel, men skatteskulder gör saken. Årsinkomst från lotterivinster kommer att fortsätta att betraktas som skattskyldiga, medan ett engångsbelopp kan alla de skatter som skall dras på en gång. Några vinnare föredrar alternativet med ett engångsbelopp för att betala av fordringsägare i ett mer tid.

p

försäkringsförmåner kan också delas ut som ett engångsbelopp. Överlevande står inför utmaningen att likvidera en egendom behöver ofta stora mängder kontanter till hands. Villaägare som kräver omedelbara och omfattande reparationer vanligtvis dra nytta av ett engångsbelopp för att hyra lämpliga entreprenörer och köpa material kvalitet. Förlikning mellan försäkringsbolag kan också innebära en standardbeloppet till den skadelidande för att betala av medicinska räkningar och skadeståndstalan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.