Vad är en deklaration?

en skattedeklaration är ett dokument som lämnas in med statliga eller federala myndigheter som deklarerar en skattebetalarnas ansvar för att beskattas, baserat på deras årsinkomst. Tre situationer är möjliga från att väcka en självdeklaration: antingen den skattskyldige antingen har åtalats för mycket eller för lite för sina inkomster, eller de har ut rätt mängd. Om de har åtalats för mycket, måste regeringen bidraget dem, medan om de har åtalats för lite, måste de betala mellanskillnaden. är skattefria handlingar ofta mycket komplicerade former att hindra många människor. Bortsett från de ganska grundläggande principen om sammanlagt upp din årsinkomst och avgöra om du har beskattats rätt procentsats ingår också tillägg eller subtraktioner för vissa åtgärder. I USA, till exempel kan familjer kunna ta avdrag för minderåriga barn eller för finansiering college utbildningar. Egenföretagare kan också ha möjlighet att dra av arbetsrelaterade kostnader, såsom en del av sin hyra eller gas körsträcka. Avdrag kan hjälpa till att öka din regering retur eller minska din betalning, men de kan vara mycket förvirrande att förstå.

De flesta länder kräver medborgarna att deklarera en gång per år. I USA måste formulär fyllas med 15 april för finansiella uppgifterna för föregående januari till december. I Australien driver räkenskapsåret den 1 juli till 30 juni och skatter skall lämnas senast den 31 oktober för att undvika ekonomiska sanktioner.

skattedeklaration kan göras individuellt eller på uppdrag av en familj, en så kallad gemensam skattedeklaration. Gifta par kan välja mellan att registrera ensam eller tillsammans, beroende på vad som bäst passar deras inkomster. Barn under 18 år, eller ibland de i college, kan betraktas anhöriga enligt amerikansk skattelagstiftning. Detta innebär att deras inkomster och avdrag ingår i föräldrarnas skatter, i stället för separat.

Den myndighet som ansvarar för hanteringen skatt ansvarar för utfärdandet av dokument inkomstdeklarationen för medborgarna. Dessa dokument innehåller löneökningar uttalanden som W-2, som utfärdas av arbetsgivaren och blanketter skatt att beräkna skulder till staten genom att kombinera inkomster och avdrag. I USA är den federala styrande organet Internal Revenue Service eller IRS, men enskilda stater har särskilda organ för statlig skatt. I Storbritannien, ska en deklaration lämnas till Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC. ) I USA har en självdeklaration kan göras av den enskilde medborgaren, med hjälp av en revisor eller auktoriserad revisor (CPA) eller med hjälp av specialiserad programvara. Använda en revisor anses av många vara det bästa valet, eftersom de är väl insatta i systemet och kan kanske hjälpa till att hitta avdrag som du inte skulle ha märkt. Skattedeklaration programvara har blivit mycket populär i 21: a århundradet, som IRS nu tillåter vissa skatter som skall registreras online. Programvaran kan också begränsa räknefel och förklara komplicerade processer.

Skatt säsongen är en källa till rädsla för att många medborgare, även om det ofta är den mest hektiska tiden på året för revisorer. Medan vissa människor kan vara lyckliga nog att ha varit alltför ut av regeringen och kan förvänta sig en check på posten, många är föremål för under-beskattning genom komplicerade lagar, och måste betala sin regering för misstag. Trots de betydande dålig känsla i samband med inlämning av skattedeklaration, tänka på att skatterna är det som håller vatten i kranar och vägar i reparation. Som Oliver Wendell Holmes sade: "skatterna är priset vi betalar för ett civiliserat samhälle. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.