Vad är en dag Wage?

En dag lönen är ett fast belopp på inkomst ges dagligen, det är inte normalt grundas på prestation eller utfört uppdrag. Dag lönerna skiljer sig från en lön eftersom de är helt beroende på hur många dagar eller skift fylldes i av arbetstagaren, i motsats till en överenskommen kontrakt som bygger på arbete som utförts. Dag löner kan delas upp i timlön baserad på shift längd, till exempel, betalas arbetstagaren en daglig avgift på $ 80 US dollar (USD) för en tio timmars arbetsskift kan också säga att en timlön på $ 8 USD.

Ofta är dagen löner som erbjuds arbetstagare som inte kvalificerar sig för tjänstemännens. Säsongsarbeten, till exempel skörd arbete på landsbygden, är en typisk jobb modell för en dag lön. Entry-arbeten nivå och deltid positioner kan också erbjuda en dag eller timlön i stället för en lön, eftersom dessa ofta ses som en tillfällig lösning. Samtidigt som dessa arbeten kan vara viktigt, behöver de inte de långsiktiga åtagande av en avlönad anställning från antingen arbetsgivaren eller arbetstagaren.

De flesta länder har regler och rättsliga riktlinjer om dagen lön för olika arbete. Många länder, inklusive USA, större delen av Europa och Asien, insistera på en landsomfattande minimilön för att se till att arbetstagarna får betalt rimligt för arbete. Att fastställa en minimilön betraktas av många experter vara avgörande för mänskliga rättigheter och förebyggande av slavarbetskraft. Dock med ett minsta dagen lön innebär inte alltid att lagarna efterlevs, svältlöner, kontraktsarbetare arbete, och även slavarbete fortfarande stora problem på världsmarknaden, särskilt i länder som lider av extrem fattigdom. I många länder är rättvisa dag löner som fastställts genom förhandlingar om fackföreningarna med arbetsgivarna. Dessa avtal är avsedda att säkerställa att dagen löntagare inte lider på grund av bristen på varaktighet eller avlönade avtal med en arbetsgivare. De flesta fackliga avtal om dagen löner innefatta överväganden om övertidsersättning priser, sedan en dag lönen är baserad på ett visst antal timmar, extra timmar som har begärts av arbetsgivarna ofta är ökad lönenivåerna. En dag lönen är ofta föremål för statliga och lokala skatter, även om bristen på register på kort sikt eller dagen-arbetande arbetstagare kan dessa skatter blir nästan omöjligt att införa.

En dag lön kan vara en utmärkt lösning för arbeten som måste slutföras inom en viss tidsperiod. Konstruktion, jordbruk och semesterperioden detaljhandeln jobb är ofta tillgängliga för en dag lön. Eftersom lönen är baserad på tid snarare än ansträngning, inte dagen löner inte nödvändigtvis ger arbetstagarna goda skäl att arbeta ihärdigt. Tjänstemännens kräver normalt konkreta framsteg från en arbetstagare, medan kommissionens-baserad tjänst utmärkelser extra inkomst för överlägsen prestanda. Utan incitament att producera med maximal förmåga att motivera arbetstagarna på en dag lön kan vara svårt för chefer och arbetsgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.