Vad är en bedömning?

En bedömning är en professionell bedömning av värdet av en egendom. Det objekt som ska bedömas kan vara ett litet enskilt köttstycke, som smycken eller konstverk, eller något större, t. ex. ett hem eller företag. I många fall en utvärdering är nödvändig innan ett stycke konst, smycken eller ens ett hem kan vara försäkrad. Innan ett lån eller lån har godkänts för ett hem, som hemma också måste bedömas. Detta är viktigt för att säkerställa att försäkrings-eller lånebeloppet är lika med värdet av egendomen. Det finns olika områden där en bedömning kan göras:

personlig egendom Bedömning: Detta inkluderar till exempel smycken, fint porslin, konst, keramik , antikviteter och annat arvegods.

Fastighetsregistret Bedömning: Detta består i att bedöma värdet av fastigheter.

Mass Bedömning: Detta kombinerar personlig egendom och fastigheter bedömning.

Business Valuation: Den här typen av bedömning bedömning av värdet av ett företag, inklusive utrustning, tjänster, logotyper och goodwill-både materiella och immateriella tillgångar. För att bli en värderingsman, bör du vara en god kommunikatör och besitter goda analytiska förmåga. Det skulle inte skada att vara bra med siffror också. För att ge en bedömning måste du ha haft en utbildning först. Bedömningen Stiftelsens Utvärderarens Kvalifikationer styrelse har vissa kvalifikationer du måste uppfylla för att ge din första bedömning. Du måste ha tagit flera timmar värde av klasser i den valda bedömning området. Du kan också behöva passera en tentamen. En högskoleexamen är inte skyldig att ge en uppskattning, men om du vill få din utbildning genom ett av yrkesmässig bedömning organisationer, kan man bli nödvändigt ändå. När utbildningen är slut, kan du bli tilldelad en "värderingsman beteckning," som i princip innebär att du har genomgått en viss kurs eller program. Det är skönt att vara en del av en yrkesmässig bedömning organisation ändå. Utöver grundutbildningen du kan få, kommer de också hjälpa dig att få praktisk erfarenhet genom att ställa upp, eller att du kan sitta i den, bedömningar. När du är erfaren på att göra en bedömning, dina möjligheter är oändliga. Du kan arbeta på ett försäkringsbolag, ett museum, ett smycke kedja, en bank, en advokatbyrå och även regeringen.

Om du är intresserad av att bli en värderingsman, kontakta din lokala bedömning organisation begära litteratur och riktlinjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.