Vad är en avgift Off?

Charge offs är krediter som tidigare bara som fordringar på bokföringen, men nu anses uncollectable av någon anledning. Syftet med avgiften bort är att möjliggöra en kontrollerad förfarandet skall äga rum som kommer att utesluta införande av det obetalda krediter vid beräkningen av det aktuella saldot på kundfordringar. Därför är en avgift av ett enkelt avfärda som tar bort ett objekt från det förväntade nettoresultatet.

Avgiften bort betyder inte att det inte blir någon ytterligare försök att samla den utestående skulden från gäldenären. Snarare användningen av en avgift ut helt enkelt innebär att skuldbeloppet inte längre kommer att återspeglas i kundfordringar för att fastställa hur mycket inkomst som återstår att samlas in från obetalda fakturor till kunder. Varje faktura som är laddat eller avskrivits huvudavdelningen av fordringarna kommer att finnas kvar i den övergripande ekonomiska redovisningen i bolaget. Vanligtvis är det avskrivna beloppet kallas osäkra fordringar.

Många företag har en policy som innebär att avgiften bort för att identifiera obetalda fakturor som förblir obetalda långt efter betalningen är försenad. I ett syfte att undvika att använda en avgift ut, kan företag välja att skicka påminnelser med jämna mellanrum i upp till 120 dagar efter förfallodagen av fakturan. Efter denna tidpunkt, kan fakturan debiteras bort, ta bort den från kundfordringar, och vände över till en inkassobyrå för vidare åtgärder. Om det inkassoföretag kan få betala en obetald faktura kommer företaget skapar ofta en ändrad faktura eller något annat instrument för att möjliggöra mottagning av värdet av den ursprungliga fakturan, med avdrag för eventuella avgifter som inkassoföretag. Den ursprungliga avgiften bort normalt inte återföras, även om några företag föredrar självklart att följa detta förfarande och enkelt ändra balansen på grund av att matcha det belopp som samlas in och överlämnas av inkassoföretag.

Avgiften är avstängd ett användbart sätt att ta bort en uncollectable skuld från bokföringen av ett bolag. Detta tillvägagångssätt bidrar till att behålla den nuvarande Kundreskontra figur aktuell, och ger företagets ägare med realistiska siffror om vilka intäkter kan vara rimligt förutses under de närmaste ett till tre månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.