Vad är en Ninja lån?

Ninja Lånet är ett löst akronym från No Income, No Job, No Assets, och termen representerar också något av en ordlek. På grund av det faktum att en ninja lån kan komma att fallerade på, låntagaren beskrivs som liknande en ninja eftersom han eller hon kan så lätt försvinna, speciellt när det gäller att göra utbetalningar. Användning av ninja lånet är starkt kritiserats för att vara en farlig utlåning praktiken och kan delvis ansvarig för subprime mortgage-krisen 2007 och kollapsen för de finansiella marknaderna under 2008.

I ett scenario där en ninja lån erbjuds, och de blir betydligt mindre vanliga, eftersom den ekonomiska nedgången från 2008, har låntagaren verkligen få medel att betala tillbaka pengar man är skyldig, men om ansökningar dessa lån kan ha "såg" okay. Riktigt vad som hände med många ninja lånet var att antingen låntagare och mäklare målmedvetet förfalskad information om jobb, inkomster eller tillgångar. Växelvis långivare tog bara ord sökande utan att kontrollera deras uppgifter. Felet var inte bara på sidan av sökande, varav många fram sann applikationer, men också på långivare som lån som har godkänts i ett hänsynslöst sätt.

Dessutom såldes många ninja lån slag till företag som Fannie Mae och Freddie Mac, som väsentligt bidragit till bolånekrisen, och några var en del av collateralized skuldförbindelser som investerar i människor från företag som Bear Sterns, AIG och Lehman Brothers. Även om NINJA lånet inte ensam kan hållas ensam ansvarig för kollapsen av ekonomiska marknader och bostäder industrin, som har resonerat igenom stora delar av världen, var det verkligen en utlåningspraxis som skapade stora problem och lyste ljus på oansvariga åtgärder utgör av långivare. I ljuset av denna kris men har vissa företag skapat NINJA lån för att lösa ut andra företag i trubbel. Detta var ett syfte med de enorma ekonomiska räddningspaket förpackade passerade i slutet av 2008 i USA. Andra långivare har reagerat på krisen genom att utöva extrem försiktighet, vilket innebär dubbelkontroll all information som lämnats av lån sökande och öka kraven på saker som "bra" kredit betyg.

En av anledningarna till att NINJA lån blev populära var att de var utlånad till en subprime takt. Detta innebar låntagare skulle betala mycket mer intresse att betala tillbaka lån som kunde ha lagt stor vinst till långivare. Men i stället gjorde långivare vinst inte av brist på ordentlig genomgång av de sökande, och de lånat ut pengar till folk som var i stånd att återbetala lån. Historia kan en dag se NINJA lånet som en av de minst ansvariga handlingar av utlåningen industrin i slutet av 20 och början av 21: a århundradet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.