Vad är en Gold Fund?

Investerare som önskar göra guld del av sin portfölj kan göra det på tre sätt. För det första kan de köper faktiskt ädelmetaller eller guldmynt. Bortsett från att köpa fysiska metall, lager av guld företag är ett annat populärt alternativ, liksom guld fonder. Ett guld fond kan vara antingen guld placeringsfond eller ett guld börshandlade fond (ETF). Ett guld fond kan vara en mycket god investering, särskilt i tider av ekonomisk osäkerhet, eftersom guld har traditionellt använts som ett skydd mot inflation och andra former av finansiella risker. p

Gold medel används ofta av guld investerare av många skäl. En av de viktigaste skälen är att guld, liksom andra ädla metaller, kan vara ganska flyktiga i fråga om pris. Dessutom kan prisförändring guld eller inte kan vara korrelerat till allmänna marknadsvillkoren vid en viss tidpunkt, vilket gör dem svåra att förutsäga exakt. Logistiska problem kommer också spelar in för dem som köper den verkliga metall, t. ex. lagring eller förvaringsinstitut. Detta kan vara stressande i sig på grund av den tid och överväganden involverad i att hitta ett bra ställe att förvara ädelmetaller.

Enskilda aktier från företag som mitt, distribuera och behandla guld är föremål för så mycket volatilitet som alla andra bestånd, liksom på allmänna marknadsvillkor. Ett guld fond, särskilt ett guld fond är ett bra alternativ till dessa typer av risker, eftersom det skulle omfatta många bestånd och skulle vara diversifierade på ett sådant sätt att minimera risker och samtidigt erbjuda möjligheter till vinst. Förvaltningen av en guld fond skulle också göras av proffs. Dessa överväganden gör guld aktiefonder ett relativt säkert sätt att ta guld i en portfölj. En guld ETF är en ännu säkrare typ av guld fond. Med ett guld ETF, investerare köper helt enkelt aktier i en fond som spårar bara priset på guld, snarare än guld lager. Guld ETFs eliminera lagrings-relaterade problem, och har vad investerarna kan se som en klar fördel jämfört lite guld aktiefonder.

Konkret lite guld fonder använda optioner och andra former av inflytande i ett försök att öka avkastningen. Det är inte ovanligt att fonder som förvaltas på detta sätt. Även om det är sammansatt av en grupp av många bestånd, en fond kan ta ett eget liv, eftersom priset fluktuerar likt en enskild aktie, baserat på hur många aktier i fonden köps och säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.