Vad är en FHA lån?

En FHA lån är ett hypotekslån som är försäkrad av amerikanska Federal Housing Administration att hjälpa dem som köper hus för första gången eller andra särskilda omständigheter. En FHA lån erbjuder ett antal fördelar jämfört med befintliga lån och är särskilt attraktiva för första gången köpare hemma eller köpare med låga inkomster. Programmet administreras av den federala regeringen och har funnits sedan 1932. Den FHA lån programmet är designat för ett antal olika situationer. Dess främsta syfte är att hjälpa individer att köpa första hem, men det är inte den enda anledningen. FHA lån kan också användas av dem som vill reparera hem. Av anskaffningsvärdet och kostnaden för reparationer kan alla sättas i ett FHA lån, vilket gör hela finansieringen mycket bekvämt. Seniorer kan också dra nytta av en FHA lån, eftersom det finns särskilda program för dem. Den FHA Loan Program kan vara ett bra val för många, trots vad näringslivet kan göra. I vissa fall, även om det finns en betydande mängd utmätningar, och FHA lån är fortfarande en möjlighet. I själva verket började FHA lånet programmet under den stora depressionen just eftersom det var så svårt att få ett lån till ett hem under denna period i historien.

FHA lån är attraktiva för köpare av många olika skäl. Först en tidigare avskärmning inte automatiskt diskvalificera någon från programmet. Andra saker beaktas. Andra, kredit kraven för en FHA lån ofta är mindre strikta än de skulle vara med en konventionell lån. Dessutom kan lägre räntor erbjudas med en FHA lån. En FHA Lånen kräver en handpenning, men ofta är detta en mycket liten summa av det totala beloppet lånas-kanske 3 procent. Den FHA konstaterar att detta bidrar på andra sätt. Även om många kanske har svårt att komma på tillräckligt med pengar för att göra de nödvändiga handpenningen, när det väl är gjort, den månatliga betalningar på lånet är lägre än de annars skulle vara. Även de handpenningen börjar bygga omedelbar eget kapital i fastigheten.

De som väljer en FHA lån borde förstå att de inte har att göra med den amerikanska federala regeringen direkt eller betalar regeringen. Snarare är de som arbetar genom en traditionell långivare, ungefär som de gör med alla andra typer av lån. Den federala regeringens uppgift är enbart att försäkra lånet och därmed minska långivarens risker i händelse av ett lån standard.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.