Vad är Pink pengar?

Begreppet "rosa pengar" används för att hänvisa till köpkraften för de homosexuella och lesbisk gemenskap. Förutom att den är kraftfull ekonomiskt, kan rosa pengar också potentiellt vara kraftfull politiskt, med rosa pengar donationer påverka resultatet av politiska kampanjer. Tack vare den aktiva rörelsen för homosexuellas rättigheter, många företag och politiker är medvetna om kraften i rosa pengar, och en del går ut ur deras sätt att tillgodose detta eftertraktade demografiska, som vissa homosexuella och lesbisk par har stor disponibel inkomst.

Beroende på var du bor, kan du höra ett antal alias används för att beskriva rosa pengar, inklusive rosa dollar, rosa pund, eller Dorothy dollar. Den "rosa" refererar till den rosa triangel som har blivit en ikon av rörelsen för homosexuellas rättigheter, tack vare att den användes som ett bevis på nazisternas koncentrationsläger för att identifiera homosexuella. När de homosexuellas rättigheter samhället blev mer aktiva, beslutat att återkräva den symbol som en lätt igen emblem. Den "Dorothy" i "Dorothy dollar" är en hänvisning till den amerikanska eufemism "vän av Dorothy" som ibland används för att identifiera medlemmar av homosexuella.

marknadsstyrka rosa pengar växer ständigt, delvis tack vare det faktum att rörelsen för homosexuellas rättigheter har gjort det mycket lättare för många homosexuella par att vara öppen med sin sexualitet. I vissa kommuner finns det en aktiv insats för att nedlåtande gay-vänliga företag, med gay och lesbisk par väljer att undvika att företag som tar en anti-gay hållning. Många företag har wised upp till detta faktum, och en rad företag från biltillverkare till djuraffären aktivt domstolen gay och lesbisk marknaden.

Wealthy gay och lesbisk par utan barn kan också resa en hel del, med sin relativa frihet och stora dubbla inkomster att delta i olika resor äventyr. Ett flertal flygbolag, charter destination och andra reserelaterade företag kämpar om rosa pengar, i hopp om att det kommer att ge en stabil och pålitlig inkomstkälla.

I politik, är rosa pengar en växande bit av kakan när det gäller politiska bidrag. Rika gay och lesbisk par ofta är politiskt aktiva, och de flockas till de sökande som förespråkar lika rättigheter för homofile och lesbiska. Medlemmar av gay och lesbisk gemenskap kan också gå samman för att kasta stöd bakom en enda kandidat i hopp om att besegra en anti-gay kandidat, med sina ekonomiska inflytande för att påverka kampanjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.