Vad är riskpremien?

En riskpremie är storleken på avkastningen ett måste inse innan du tar en chans med en osäkrad investering jämfört med en garanterad investering. Detta är en mycket viktig faktor investerare anser när man väljer hur man bäst kan fördela sina begränsade resurser. Naturligtvis i många fall är denna riskpremie teoretisk. Väldigt få kan faktiskt ha en uppsättning riskpremie i sina sinnen, eller åtminstone hänvisa till det i de termerna.

Denna riskpremie kan också beskrivas som en återgång räknar med att göra på marknaden säkerhet, jämfört Vilken typ av avkastning de kan göra på en mer riskfri investering. I fråga om en riskfri investering, detta innebär oftast en ränta betalas på något som amerikanska statsobligationer eller någon annan form av garanterad investering. Naturligtvis är även dessa investeringar inte garanteras helt. Om det var ett katastrofalt fel i den finansiella institutionen eller federala regeringen i fallet med statsobligationer, skulle allt vara förlorat. Naturligtvis skulle den kontanta tillgångar snabbt bli värdelös under dessa omständigheter. för aktier och avkastningen på investeringen beräknas genom att titta på två faktorer-den utdelning som kan komma så ofta som varje kvartal, tillsammans med kapitalvinst. Kapitalvinster är endast realiseras när ett bestånd säljs. Många kanske inte faktor i båda dessa frågor när man tittar på en riskpremie. Där bestånden bedöms, är det ibland kallas eget kapital riskpremie eller lager riskpremie.

För obligationer, risk, som ibland kallas obligationen riskpremie, kan bestämmas genom att bara titta på skillnaden ränteskillnaden mellan vad bandet kommer att ge och vad de garanterade investeringen skulle vara. I nästan alla fall kommer obligationsräntan en högre ränta. Annars skulle det inte finnas någon anledning för en investerare att betrakta dem som ett alternativ.

För att beräkna en riskpremie, måste man helt enkelt att överväga räntabiliteten en garanterad investering jämfört med en mer riskfylld ett. Till exempel, om en US Treasury obligationsräntorna 3 procent och den förväntade avkastningen på en aktie är 8 procent, den riskpremie är 5 procent-åtta minus tre. Huruvida detta är värt risken är en fråga för den enskilde investeraren, som även kan rådfråga en investering rådgivare innan du gör ett sådant val. Mängden risk att någon är villig att ta kan ändras beroende på investeringen mål eller livssituation, därför det kan vara ganska flytande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.