Vad är ett pris?

Termen "price point" används i flera liknande sätt i den ekonomiska världen. Alla de användningar kretsar kring det pris som debiteras för ett objekt, och det sätt på vilket konsumenterna interagerar med detta pris. Vissa människor hänvisar specifikt till pris som "price point", vilket är ett exempel på en gemensam användning av detta ord. Att förstå hur prispunkter arbete är avgörande för företag som tillverkar varor för försäljning i detaljhandeln, och för återförsäljare som hanterar sådana produkter.

Helst vill ha en återförsäljare i kontakt med punkten i perfekt balans, där konsumenterna visa ett pris som rättvis och väntat, och efterfrågan på en produkt förblir konsekventa. Om ett pris är för högt, kan efterfrågan dämpas, vilket leder till färre sålda enheter, och slutligen skjuta marginal nog att bolaget skulle ha gjort mer pengar på de lägre pris. Låga priser kan kräva högre, vilket skapar vinster på volym, snarare än på enskilda objekt, en taktik som används av bulk-och detaljhandlare rabatt. Det finns ett antal saker om pris punkter som är intressanta ur ett psykologiskt perspektiv . Konsumenterna verkar vara mer dras till priser som slutar med udda nummer, och som många vet, priser som slutar med. 95 eller ,99 tenderar att ses som mer lockande. Ett smarta företag eller återförsäljare kommer att sätta ett pris som slutar i något av dessa nummer i stället satsa på en snygg, heltal, eftersom människor uppfattar större besparingar med dessa priser, även om det egentligen inte är fallet.

Standardiserad prispunkter används också för att undvika störande konsumenterna. Snarare än märkning saker strikt med procentsats, exempelvis många återförsäljare sträva efter ett pris som tilltalar konsumenterna, lägga till eller dra ifrån från uppmärkning lätt att komma dit. 12,99, till exempel, är ett mer tilltalande nummer än 12,37 eller 13,02, precis som 14,99 upplevs som mer attraktiv än 15,00.

Forskare har också lärt sig att förändringar i ett pris kan förändra sättet att konsumenterna anser en produkt. Om konsumenterna är vana vid att betala ett fastställt belopp, kommer de att belopp som ett rimligt pris. När kostnaderna stiger, kommer konsumenterna att känna att de håller på att tas till vara, och de kommer att uttrycka missnöje, även om ökningen är helt inom ramen för inflation och stigande materialkostnader. Om priserna sänks, kommer ett företag har problem att uppfostra dem tillbaka till tidigare nivå, eftersom konsumenterna associerar det nya priset punkten med de bästa och mest rättvisa värde.

Många företag upp ett mål pris punkt när de utvecklar en ny produkt så att de kommer att kunna konkurrera effektivt med jämförbara produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.