Vad är ett motförslag?

"aldrig acceptera ett första erbjudande" är ofta ett hårt och snabbt regel att hantera löneförhandlingar. Detta ordspråk gäller även erbjudanden om ersättning för saker som bostäder, bilar och liknande. Även på lokal loppmarknad, där priserna kan uppvisa en viss flexibilitet, kan du själv göra det som kallas ett motförslag, en förhandling som antingen höjer eller sänker priset på en ursprungliga bud. I många fall, speciellt när man handlar saker i livsmedelsbutiker eller i butiker, har vi satt priser. Detta är inte alltid fallet i andra länder, och viss flexibilitet i prissättningen eller avtalsförhandlingar kan förväntas. En första priset, när förhandlingar väntas inom försäljning, är vanligtvis mycket högre än den person som kunde sälja ett objekt för. Den person som motförslag kommer att svara med ett mycket lägre pris. Detta kan resultera i rad counteroffers mellan köpare och säljare, till ett pris som avtalats eller köparen anser att priset fortfarande är för hög och beslutar att inte köpa någonting. Vi ser fortfarande exempel på erbjudandet och motförslag i olika miljöer där varor köps och säljs i USA. Loppmarknad, som nämns ovan, är ett exempel. Andra områden av försäljningen där utbud och counteroffers flyga tjock och rasande omfattar fastighets-och bilindustrin. Säljare be typiskt för mer än de kan få, och köpare oftast svara med counteroffers i hopp om att komma till en överenskommen kompromiss. Denna process kan arresteras om någon annan person, vilket är fallet med hemförsäljningsavtal, gör ett erbjudande på ett hem eller en bil som slår den ursprungliga köparens motförslag, eller som ibland är högre än säljaren s ursprungliga bud.

Hur väl din motförslag på fastigheter kommer att tas emot beror på fastighetsmarknaden, brådskande eller avsaknaden av säljaren, och intresse av andra kunder i lokalen. Samma sak gäller när du köper bil, antingen från återförsäljare eller privatpersoner. Du kan nästan alltid förvänta sig att fordon kommer att erbjudas dig till ett högre pris än dealern betalats. Knowing Bluebook värdet på en bil, förstå marknaden för närvarande, och efterfrågan på den typ av bil du letar efter kan hjälpa dig att komma med en framgångsrik motförslag. Vanligtvis den första räknare flera hundra till flera tusen amerikanska dollar (USD) mindre än vad du är villig att betala. I situationer där en lön som erbjuds, företagen ofta förväntar sig lön att förhandla om. Detta är inte alltid fallet, speciellt i arbeten som bara betalar minimilön. Om du inte är desperat i ditt sökande efter arbete, bör du definitivt överväga att göra ett motförslag till en högre lön än den du först erbjuden, om du inte känner lönen är rättvis och rimlig. Det är typiskt för företag att erbjuda en lägre lön och hoppas att ni kommer att acceptera det, eller försöka att bedöma din lön intresse när du söker arbete.

I allmänhet bör du inte diskutera eller förhandla om lön förrän du har blivit erbjuden jobbet. Om du dras in i en sådan diskussion, bör du nämna en lön som ligger på den övre delen av vad som kan anses rimligt för ditt yrke, utbildning och deras erfarenhet. Med andra ord begära mer än du kan få, men behålla det rimligt, och förväntar sig arbetsgivaren att motförslag med ett lägre belopp som fortfarande kan vara mer acceptabelt än ett första bud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.