Vad är ett kreditkort?

plast kreditkort med magnetremsa Många bär i sina plånböcker eller portmonnäer är slutresultatet av en komplicerad process bank. Innehavare av ett giltigt kreditkort har tillstånd att köpa varor och tjänster upp till ett förutbestämt belopp, kallas en kreditgräns. Säljaren erhåller viktig kreditkortsinformation från kortinnehavaren tillbaka den bank som utfärdar kortet faktiskt återbetalar säljaren, och så småningom kortinnehavaren banken genom regelbundna månatliga betalningar. Om hela saldot inte betalas i sin helhet, kan Kreditkortsutgivaren ut lagligt intresse avgifter för den obetalda delen.

Enskilda bankerna har sin egen politik när det gäller ansökningar om kreditkort. Kunderna kan söka antingen med eller utan säkerhet kreditkort, beroende på deras individuella återbetalningen historia (kreditvärdighet). Ett säkrat kreditkort åläggs sökanden att deponera ett kontantbelopp motsvarande kreditgränsen önskade. En insättning på $ 1500 USD, till exempel, borde räcka för att ha utfärdat ett kreditkort med en $ 1000 till $ 1500 köpgräns. Om kunden inte gör tillräckligt betalningar kommer in pengar användas för att tillgodose skulden kreditkort. , en osäkrad kreditkort å andra sidan, är i allmänhet utfärdas till dem som har en bra kredit historia och har visat en förmåga att återbetala upplupen skuld i tid. Kreditgränser bestäms på individuell basis och kan höjas eller sänkas baserat på prestation. Ett oskyddat kreditkort är i huvudsak ett lånelöfte lån, med räntor högre än ett liknande personlig banklån. Den största fördelen med ett kreditkort är omedelbar tillgång till mer pengar än du kan ha på handen. En färsk Studentmerkonom, till exempel, kan då köpa en kostym av arbete. Att nå fram till $ 200 + USD som krävs för en genomsnittlig kostym kunde ta veckor, och han eller hon behöver i dräkten för att tjäna inkomster. Sätta färg på ett kreditkort skulle vara den idealiska lösningen, låntagaren skulle betala återstoden av hans eller hennes första lönecheck och några räntekostnader skulle uppstå.

Kreditkort använder ofta blir problematiskt när innehavaren tillkommer mer skuld än en vanlig månatlig betalning kan täcka. Utfärdande banken medger kreditkort användare att föra över saldon varje månad (revolving credit), men betydande räntorna kan också uppstå på dessa balanser. Saknas en betalningstillfällen kan också snabbt banken att höja räntorna för en obetald räkning. Om ett kreditkort innehavaren har bara råd att betala det minsta belopp betalas varje månad, han eller hon kommer inte att minska den faktiska skulden uppkommit. Den minimala betalningar får endast tillämpas på upplupen ränta. Detta är en ekonomisk spiral många kreditkort användare kan få om de inte använder rätt utgiftsbegränsningar. Ett kreditkort ger innehavaren en omedelbar trovärdighet för tjänster som hotellbokningar, bilhyra och flygbolag ticket. De inte har ett kreditkort måste ofta garantera sina reservationer med kontanta insättningar eller flera former av identifikation. Många kreditkort planerna ingår också försäkringsskydd för stöld eller bedrägeri. Om ett kreditkort är rapporterad stulen och sedan används olagligt, skulle kortinnehavaren inte hållas ansvarig för obehöriga debiteringar. Ett kreditkort innehavaren kan tillåta andra människor att använda kortet för köp eller tjänster, dock. Ytterst är det primära kortinnehavaren ansvarig för alla avgifter som släpps ut på hans eller hennes konto.

Ett kreditkort är inte ett krav för framgångsrik levande, men även de som bara betala för varor eller tjänster med likviditeten har ofta ett kreditkort som en form av identifiering och omedelbar trovärdighet. För att undvika överskuldsättning kreditkort måste innehavaren avgöra om varorna eller tjänsterna är värda de extra kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.