Vad är ett index Rate?

Ett index kurs är den standard som långivare använder för att fastställa den ränta en låntagare betalar en rörlig ränta lån. Allmänhet, kreditkort, hem vinstandelslån, personliga lån, och lån Auto är rörlig ränta. Till skillnad från en fast lån, som använder en rad ränta under hela lånets löptid, räntan på en rörlig ränta lån varierar regelbundet. Med andra ord, räntan på lånet förändringar, vanligtvis varje tre, sex eller tolv månader, baserat på ett visst index takt.

oftast grundar sig på en viss penningmarknadsränta eller den genomsnittliga räntan på en viss marknad för handel, olika index nivåer som använts för varje typ av lån. I USA, till exempel, är den främsta kurs den vanligaste orsaken användas för att bestämma räntan för rörlig ränta. Rapporteras varje dag av Wall Street Journal, den prime rate bygger på upplåningskostnader för bankerna på den globala marknaden, liksom avkastningen erbjuds på bankcertifikat, sparkonton och pengar konton marknaden. Räntan för en justerbar ränta inteckning, å andra sidan, vanligen bestäms av kostnaden för fondernas Index rate (COFI). Detta är det genomsnittliga beloppet för räntor som betalas av banker och andra finansiella institutioner i en viss region.

Andra vanliga index priser inkluderar London Interbank Offered Rate (LIBOR), Constant Löptid Treasury (CMT), och av kostnaden för Savings Index (COSI). Uppdateras dagligen, är LIBOR grundas på den ränta som bankerna debiteras låna pengar utan säkerhet i London grossistmarknaden penningmarknaden, medan CMT beror på vecko-eller månatliga genomsnittet för ett lands skattkammare värdepapper. Den COSI använder den genomsnittliga räntan som en viss bankens insättare betala på sin bankcertifikat. Alla index priser publiceras regelbundet och kan lätt hittas av konsumenter, när de vet vilka index rate deras lån användningsområden.

Även om indexet kurs hög grad påverkar den ränta av ett lån, den slutliga skattesatsen bestäms genom att det belopp som banken, eller marginal, att indexet kurs. Till exempel, om indexet är 5% och bankens marginal är 2%, den slutliga räntan skulle vara 7%. Normalt kan låntagare räkna med att få 2% till 4% marginal rate, dock varierar det exakta beloppet baseras på banken och sökandens kreditinformation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.