Vad är ett checkhäfte?

Ett checkhäfte består i allmänhet av en leverans av förtryckt bank kontroller, ett register för registrering av betalningar och insättningar, flera insättning glider för inkommande kontroller och valuta, samt en skyddshylsa med en ficka för kvitton. Många bär ett checkhäfte inuti en väska eller som tillägg till en plånbok i fickan. Eftersom ett checkhäfte innehåller ofta känsliga bankuppgifter, de flesta hålla ett vakande öga på den medan offentligt. Förlusten av blankocheckar kan vara ett mycket dyrt misstag inte rapporterats till banken direkt.

Om en bank kund öppnar ett nytt kontonummer, kommer bankens representant frågan ofta en liten bok av generiska "starter kontroller" som skall vara fullständigt ifyllda av kunden vid varje transaktion. En rudimentär register för att hålla ordning på kontrollen belopp kan också ingå i denna första checkhäfte paket. När en kund har kommit till slutet av leverans av startmotorn kontroller kan ytterligare paket av förtryckta kontroller beställas via banken själv eller andra professionella kontrollera företag utskrift.

Många människor väljer checkhäfte mönster som speglar deras individuella personligheter eller tillhörighet. Kontrollerna själva måste innehålla någon standard information såsom ett kontonummer, namn på bank, clearingnummer för datoriserade insättningar och kundens kontaktinformation. Ett checkhäfte innehåller endast en uppsättning av kontroller vid en tid, men kunderna ofta ordning i bulk. Eftersom kontrollerna är numrerade sekventiellt, blir det viktigt att behålla kontinuiteten när ett checkhäfte ersättas.

Ett checkhäfte register tillåter användare att hålla en löpande räkning av inkommande och utgående insättningar och kontroller, men periodvis dessa belopp måste kontrolleras mot bankens egna uppgifter. Monthly uttalanden från banken kan användas för att bestämma vilka kontroller som har behandlats och vilka kontroller eller insättningar kan fortfarande vara oregistrerade. Denna information kan också vara tillgänglig via telefon eller genom en säker online-konto. Se till registret balans matchar den objektiva information som banken kallas "balansera ett checkhäfte. Korrekt checkhäfte information kan vara avgörande om en enastående kontrollera belopp skulle vara högre än det tillgängliga saldot på kontot. Kontroller returneras för otillräckliga medel kan skapa många extra avgifter från både banken och innehavaren av kontrollen.

Underhålla ett checkhäfte korrekt är en viktig vana att utvecklas tidigt i liv. Föräldrar att arbeta tonåringar bör visa hur man kan balansera eller förena ett checkhäfte och även betona riskerna med att skriva värdelösa kontroller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.