Vad är ett block handel?

Ett block handel eller block order är en order för en mycket stor mängd av värdepapper. Allmänhet, är handel med 10. 000 eller fler aktier i lager ansåg blockaffärer, liksom handel av obligationer till ett värde av mer än $ 200. 000 USA. Enskilda aktörer sällan delta i blockaffärer eftersom de är så stora, institutioner såsom universitet och banker är vanligtvis krafterna bakom den typen av transaktioner. Eftersom en stor volym av handel kan påverka marknadsvärdet på en aktie, skall blockaffärer utföras varsamt.

Normalt är blockaffärer sköts genom ett block hus, en firma specialiserad på sådana yrken. Blockhuset behåller personal på som är skicklig på att hantera blockaffärer, och företaget kan även ha speciella relationer med andra aktörer och företag att göra blockhandel enklare. Generellt placerar en kund ett block för med personalen på blocket huset, och litar på personalen för att få bästa. När du köper upp aktier på öppna marknaden, måste ett block flytt noggrant, eftersom personalen vill inte att utlösa en plötslig ökning eller minskning av lagervärdet med blocket handel. Generellt är mäklare vid kontakt blockhuset mäklare som specialiserar sig på vilken typ av värdepapper som handlas, och experterna fylla ordern genom flera säljare. Ett block handel kan också ske direkt mellan företag, enligt överenskommelse, skulle kunna vara fallet när ett bolag fusioneras med ett annat. När ett företag har köpt ett block av värdepapper, kan den hänga ut dem eller sälja dem igen i hopp om att vända en vinst på blocket handel. Vissa bestånd analytiker använder köp och försäljning insatser av betydande investerare att mäta marknaden hälsa och lagervärde. Om en institutionell investerare beställer blockera handeln, kan andra mindre investerare följa efter i ett försök att rida på vågen av räntor och stigande priser som blocket handel kan generera.

blockaffärer tenderar att ha en hög likviditet, vilket innebär att de lätt kan omvandlas till likvida medel om de hanteras på rätt sätt. Men dålig hantering kan leda till minskad likviditet. Fondkommissionärer som är specialiserade på blockhandel fokus på ett antal frågor som är unika för blockaffärer, såsom handel konfidentiellt så att andra investerare inte är medvetna om ett block handeln tills den är redan klar, och handel på ett sådant sätt att de värdepapper behålla ett högt värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.