Vad är ett arrende?

En arrendet är en typ av finansiell lösning där marken under en struktur leasas i stället såldes till byggherre, vilket innebär att mark och strukturen ägs självständigt. Det finns flera skäl för att ange ett kontrakt arrende, men det sker oftast när en fastighets-investerare som vill behålla en bit mark, men inte nödvändigtvis lägga energi på att utveckla det. I det här fallet, kan investeraren arbetet med en utvecklare för att skapa ett avtal arrende, gör det möjligt för utvecklare att bygga en struktur och hyr ut eller säljer den, under förutsättning att fastigheten hyrs ut och inte kommer in i byggnaden. Den här typen av arrangemang är vanligare i städerna, och ofta förknippas med kooperativ eller bostadsrätts-ägda fastigheterna.

Generellt löper kontraktet för ett arrende under minst 50 år. Om arrendet är nära uppsägning, är det markägaren vanligtvis villiga att förnya det, under förutsättning att byggnaden har ett lönsamt och välskött, men hyran kommer sannolikt att öka, eftersom det värdet kommer att öka. Villkoren i ett arrende kräver vanligen att fastigheten skall utvecklas på något sätt, och att hyrorna för marken betalas månadsvis eller kvartalsvis i räkenskaperna för hyresvärden.

För folk hyra utrymme i en struktur på arrenderad mark, villkoren i leasingavtal är vanligtvis inte särskilt viktig. Det blir ett större problem när konsumenterna vill köpa en bostadsrättslägenhet eller lägenhet på denna typ av egendom, eftersom den har en inverkan på kvaliteten av investeringen. Om arrendet på att ta slut, kan det vara svårt att hitta ett finansinstitut är villiga att låna ut pengar, till exempel. Men om hyresavtalet inte ut förrän långt in i framtiden, köpa en organisation på ett arrende kan vara en god investering, eftersom byggnaden är oftast betydligt billigare än närliggande fastigheter på grund av den unika situation.

Vissa nationella militärer använder också arrangemang arrende, antingen hyra fd militär egendom till utvecklare eller hyra mark i andra länder att etablera basstationer. I fallet av en militär hyra egen mark, är marken ofta hyrs ut till en stad, snarare än en utvecklare, under förutsättning att militären kan ta marken tillbaka vid ett senare korsning, eller sälja marken till staden på en låg kostnad, om marken inte längre strategiskt användbar. När militären hyr mark i andra områden, gör det så att upprätta tillfälliga baser, men oftast en lång leasingperioden förhandlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.