Vad är en tunn marknad?

Tunna marknader är någon typ av marknad där den nuvarande handel är ovanligt låg. När en tunn marknad situation föreligger, upplevelser marknaden en större skillnad mellan sälj-och köpkurser som äger rum. Eftersom det finns lite att köpa eller sälja äger rum den tunna marknaden anses ha en låg likviditet. En tunn marknadsandelar några egenskaper med de fenomen som kallas en smal marknad. Båda typerna av marknadsvillkoren styrka låg handelsvolym och anses vara tillfälliga stater. Innebär dock den smala marknaden vanligen en stor variation på priserna på de tillgångar som är föremål för handel medan den tunna marknaden tenderar att vara något mer stillastående. Ändå är det inte ovanligt att vissa investerare att använda de två termerna utan åtskillnad.

Alla typer av marknaden kan uppleva detta fenomen. Ekonomiska förhållanden som är knutna till politiska händelser eller naturkatastrofer kan enkelt fördröja en blomstrande marknad till den grad att mycket lite handel sker. Detta kan ske med aktier, obligationer, terminer och även med valutahandel. Ingen marknad är befriad från att bli en tunn marknad.

Lyckligtvis, en tunn marknad normalt börjar uppvisa tecken på återhämtning under en relativt kort tid, när utlösare för verksamheten har avtagit. När detta händer kommer den tunna marknaden bli en likvid marknad snabbt, mycket till glädje för handlarna. Allmänhet kommer marknaden topp och sedan komma tillbaka till en sammanhängande men lönsam stat.

Många investerare väljer att behålla sina nuvarande portfölj under en tunn marknad. Tanken är att vänta ut den tillfälliga tillstånd av låg likviditet och vara redo att återuppta verksamheten om de ekonomiska indikatorerna pekar mot förhållanden som bidrar till återhämtning av marknaden. Vid denna tidpunkt kan investerare börja undersöka släppa några tillgångar för handel, eller börja skaffa några av de billigare erbjudanden på marknaden innan de börjar stiga i pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.