Vad är en skatteklass?

En skatteklass är en avskuren punkt eller division, som används i skattesystemen att framsteg eller tillbakagång beroende på inkomst. Till exempel i USA, är skatten parentes delas in i de första uppgår till $ 10. 000 US-dollar (USD) steg. Obs dessa konsoler inte omfattar andra typer av skatter, t. ex. sociala avgifter eller funktionshinder försäkring. Istället dollar mängder din inkomst beskattas med konsol, och du ofta betala olika procentsatser beroende på vilken inkomst du gör. En enkel förståelse av den amerikanska skatteklass är att föreställa sig att någon gör $ 1-10,000 USD beskattas 10% av sin inkomst (detta är en liten förenkling). Inkomst över den första $ 10,000 USD skulle beskattas med en högre procentsats. Det är också viktigt att förstå att det finns tillåtna avdrag för varje person. Den enda person som $ 10,000 USD skulle inte betala $ 1000 USD i skatter. I stället skulle han ha ett schablonavdrag på $ 5,350 USD och en personlig befrielse från $ 3,400 USD (med belopp kan komma att ändras). Han skulle inte betala skatt på belopp, men att pengarna göras utöver hans avdrag.

Med vår enda person exempel skulle detta innebära att personen skulle betala någon skatt om han gjort mindre än $ 8. 750 USD. De 10% som skulle gälla för belopp mellan $ 8. 751 USD och $ 18,750 USD. Belopp som gjorts under denna skulle beskattas med en högre procentsats, men det första skatteklass endast skulle beskattas med 10%, och inga pengar under summan av standard avdrag och personliga undantag kan betraktas som skattepliktig inkomst.

huvudsak bestämmer skatteklass den kvalificerade procentsatser som du kommer att beskattas, och dessa procentsatser kan variera från land till land. Alla ändringar i skattelagstiftningen kan höja eller sänka procenttal eller ändra storleken på undantag eller avdrag. Den skatteklass hänvisar också till där din inkomst sjunker. Om du tjänar mer pengar, kan du ha hoppat i en högre konsol, och om du gör det mindre att du kan vara i en lägre bracket.

Inte nog med det belopp som förtjänas, men de anhöriga du har, och om du är gift kan ändra status skatteklass. Våra enskilda exempel, om han hade en make gör ingen inkomst kan göra upp till $ 17,500 USD i icke-beskattningsbara inkomsten. Både han och hans maka skulle alla ha rätt till personliga avdrag och undantag. De skulle inte betala skatt på denna första belopp och 10% skatt skulle då gälla för nästa $ 10,000 USD de gjorde under denna.

Skattepliktig inkomst är annorlunda än intäkterna, varför det är viktigt att se till att du står för alla avdrag och undantag innan du söka efter skatt belopp när du fil din skatt. Vad skatteklass du är i stor utsträckning beror inte på din totala bruttolönen, men på din beskattningsbara inkomster efter avdrag fattas. Något progressivt system är mer komplicerat eftersom man inte kan räkna ut skatter i procent, platt skatt, eftersom du inte betalar samma procentsats på alla pengar du tjänar. Eftersom skatten siffra, du betalar olika procentsatser på varje konsol du nå och sedan överskrida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.