Vad är en placeringsfond?

En aktiefond är en grupp av investerare som agerar genom en fondförvaltare att köpa en diversifierad portfölj av aktier eller obligationer. Det finns otaliga typer av fonder, som alla har sina egna mål och metoder. Om en gemensam fond är en god investering är en fråga av stor offentlig debatt med många hävdar att de är utmärkta för en vanlig människa, och andra säger att de är helt enkelt ett dåligt sätt att investera. En ömsesidig Fonden kan vara antingen en aktivt förvaltad fond eller ett index fond. Aktivt förvaltade fonder ändras regelbundet av en fondförvaltare i försöket att maximera sin lönsamhet. Fondförvaltaren ser på marknaden och de sektorer som en fond investerar i och omfördelar fonden detta. Indexerad fond tar bara ett av de större index och köper enligt detta index. Indexerade fonder förändras mycket mindre ofta än aktivt förvaltade fonder, men i teorin en aktiv fond har större potential för vinst.

Många kritiker av fonder påpeka att knappt över 20% av fonder presterar bättre än Standard Poor's 500 Index. Detta innebär att nästan 80% av tiden, skulle en investerare varit mer lönsamt genom att helt enkelt köpa samma andelar av alla 500 av de företag som idag finns på S P 500.

Supporters påpeka att för de flesta komplikationerna är inblandade i traditionella investeringar är helt enkelt inte värt besväret. En placeringsfond erbjuder ett enkelt sätt att investera i något med en högre avkastning än till exempel ränta på banken, samtidigt aningen vätska. Den eliminerar också behovet av att följa marknaden själv. Det finns flera typer av fondprodukter tillgängligt än det är offentligt noterade aktier, vilket gör processen att välja en något skrämmande för de flesta. I allmänhet är det bra att titta på några olika typer av fondprodukter som fångar ditt öga och undersöka dem för att se om de passar dina behov. Den tid du vill ska förbli investerat, tillhörande kostnader, skatter status, och om en fond är stängd eller öppen alla kan visa sig vara viktigt.

Sektorn av investering i en placeringsfond kan också vara något du vill titta på. Många branschfonder finns, och de är oftast de mest framgångsrika fonder under ett visst år. Problemet är ju gissa vilken sektor kommer nästa se enhetliga tillväxt och undvika områden som kan vara hårt drabbade av enstaka händelser, till exempel transporter.

Många kanske också vill överväga aktiefonder som har särskilda sociala agenda, förutom att göra en vinst. Ett antal miljövänliga aktiefonder existera som bara investerar i företag som uppfyller vissa bra metoder kriterier. Aktiefonder baserade på andra sociala åsikter, politiska vinklingar och religiösa böjelser finns också.

Vilken fond du slutligen avveckla användning, är det viktigt att stanna diversifierad. Efter att ha lite pengar i långsiktiga fonder och aktier, med vissa i penningmarknadsfonder och obligationer, är alltid ett smart sätt att planera för framtiden och stötar som kan förekomma på marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.