Vad är en livränta?

I dessa tider, är det heltid som får världen att gå runt. Det är nästan omöjligt att överleva-och lyckas-utan att ha ett heltidsarbete. Så hur kan du planera för din pension år, när du inte längre kan eller vill inte längre, arbeta ett heltidsarbete?

Ett svar är att investera i en livränta. Livränta är en fond som du bidrar till under din arbetstid år, medan du har en stadig och tillförlitlig inkomst. Fördelen med att investera i en livränta, istället för att bara spara pengar själv, är tvåfaldigt: din investering växer efter de räntesatser livet erbjuder livränta, och pengarna är skattefria tills den återkallas från Livränta . Medlen på en livränta kommer inte att beskattas förrän du går i pension och börja få utbetalningar, då det anses inkomsten och beskattas som sådan.

livränta ger människor möjlighet att planera sin pension. När du pensionera sig och börja få utbetalningar från ditt livränta, får du månatliga kontroller för samma belopp varje gång. Detta innebär att du har en stadig inkomst att lita på, även när du inte längre arbetar ett heltidsarbete. Du kan också köpa en livränta på en gång, istället för att investera successivt genom åren-ett alternativ som är särskilt populärt bland dem som vill gå i tidig pension, vilket lämnar mindre tid att samla en stor investering, eller de som inte planera för framtiden och börja investera i sin framtid tidigt.

Liksom alla investeringsplaner kommer livränta straffa dig om du tar ut pengar i början, så det är viktigt att bara investera en procent av din inkomst som du säkert kan reservdelar . När du är berättigad att ta emot regelbundna utbetalningar, kan du gå i pension, trygg i vetskapen om att din framtid är säkrad. Den livränta kommer att fortsätta att skicka regelbundna betalningar tills du avlider, då utbetalningarna stoppas och pengarna kommer att vändas upp till dina arvingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.