Vad är en lånehandläggare?

Ett lån tjänsteman är anställd hos en finansiell institution som granskar ansökningar om lån, och gör det slutliga fastställandet av huruvida lånet kommer att godkännas. I USA fanns det 291. 000 Lånerådgivare 2004 och liten tillväxt i industrin förväntas, eftersom datasystemen har effektiviserat processen låneansökan. Typiska platser sysselsättning för Lånerådgivare bland annat banker och kreditföreningar, och många av dem reser som en del av sina arbeten. Förutom att se över lån pappersarbete, lånehandläggare också hjälper till att rekrytera och utbilda kunderna. De flesta banker främja deras utlåning program, för att uppmuntra kunder som redan använder banken att utnyttja fler tjänster. I ett samråd med ett lån officer kan kunderna lära sig om bolån, företagslån, och andra lån som syftar till att hjälpa människor att sätta barn till college, köpa nya bilar, eller hantera oväntade utgifter. Som en del av samrådande sidan av jobbet, ett lån officer är mycket kunskap om lån alternativ. En bra lånehandläggare kommer att hänvisa en klient till en annan institution, om kunden inte kommer att fungera bra med banken om att lånehandläggare arbetar för. I båda fallen kommer en lånehandläggare prata med en kund om alternativ för lån, och kommer att hjälpa kunder att förstå villkoren för ett lån. Exempelvis kan en kund måste erbjuda säkerhet, en garanti för att lånet kommer att återbetalas, om kunden har betalningsanmärkningar. När en kund bestämmer sig för att ansöka om lån, lån officer ger lånet sökanden pappersarbete för att fylla ut. Nästa bearbetar lånehandläggare ansökan, gå igenom pappersarbetet för att säkerställa att det inte finns någon information som saknas och kontrollera referenser på ansökan. Använda en dator är avgörande här, eftersom datoriserade databaser kan ge kunden kredit historia, och annan relevant information som hjälper lånehandläggare fatta ett beslut. Om kompletterande information krävs, kommer lånehandläggare kontaktar kunden.

Om ett lån godkänns, kommer kunden att informeras och pengarna kommer att överföras till kunden. Lånet officer kommer ofta ha kontakt med kunden för att ta itu med eventuella problem som kan uppstå. Lånerådgivare kan hjälpa kunder som har problem med att göra utbetalningar genom att inrätta en graderad avbetalningsplan, till exempel. Ett lån tjänsteman kan också hjälpa en kund som behöver vidta åtgärder för att betjäna ett lån samtidigt på en resa.

De flesta områden har inga särskilda regler som gäller lån officerare. En kandidatexamen i ekonomi närliggande område är till stor hjälp, liksom erfarenhet inom bank-och utlåning. Ett lån officer måste också vara mycket datakunniga, och bör vara beredda att resa till olika platser runt om i regionen som en del av jobbet. Dessutom bör ett lån officer vara vänlig, hjälpsam och förbundit sig att kundservice och försäljning. Godmodig Lånerådgivare säkerställa återkommande kunder och hänvisningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.