Vad är en kreditgräns?

en kreditgräns är det högsta belopp som en borgenär kommer att förlänga eller att du kan låna. Borgenären kan vara en bank, ett kreditkortsföretag, ett bilföretag, eller en annan typ av långivare. p

Gränser påverkas av en mängd faktorer inklusive din kredit historia och din kreditvärdighet. Credit historia eller kredit rapport visar din betalning och mönster upplåning. Kreditbetyg eller kredit värdering visar en subjektiv bedömning av din kreditvärdighet baserat på din kredit historia och dina tillgångar och /eller skulder. Dessa faktorer är en del av den utvärdering som används av kreditgivarna i fastställandet kreditgränser. ska kreditlimiter övervakas noggrant så att du inte överskrider din angivna belopp. Om du inser att du behöver öka din gräns, kontakta borgenären omedelbart i stället utgifterna bortom det. För att säkerställa att du inte överskrider din gräns, kan du finna det praktiskt att föra en ficka anteckningsblock med dig att skriva ner dina inköp. Det är möjligt att förlora reda på utgifter och oavsiktligt slösar. Överskrider kreditgränsen med en kreditgivare sätter negativ information på din kreditupplysning.

Konsumenter med en utmärkt kreditvärdighet och utmärkt kredithistoria ofta belönas med högre utgiftstak. Ha en hög kreditgräns men inte når eller överskrider den gränsen är ofta ses positivt bland borgenärerna. En konsument som har möjlighet att tillbringa en stor mängd men väljer att inte göra det ses ofta som en ansvarsfull låntagare.

Många borgenärer ofta använder kreditgränser som ett sätt att utvärdera nya låntagare. Ny låntagare får ofta lägre utgiftstak. När den nya låntagaren har visat sig vara kreditvärdiga, genom att göra regelbundna betalningar och som inte överskridanden, deras gränser i många fall ökat.

kreditlimiter kan också stiga och falla baserat på dina utgifter mönster. Om du har en hög gräns och ständigt spendera utan att göra mer än det lägsta betalningar på din saldon kan din borgenären välja att sänka gränsen. Likaså om du är en konsument som har en hög kreditgräns som aldrig nås, och du gör betydande betalningar på ditt saldo, kan din kreditgräns ökas.

Begränsningar på kredit är där av en anledning. Att vara försiktig med din kreditgräns är viktigt och kommer att ha en direkt påverkan på din framtida finansiella ställning. Din förmåga att låna pengar för framtida inköp, t. ex. en villa, en bil, och andra viktiga inköp direkt påverkas av hur du hanterar din kreditgräns. Begränsa sig när de köper ex på kredit och du kommer att ha fler möjligheter i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.