Vad är en hård marknad?

En hård marknad är en fas av skadeförsäkringsbolaget cykel som kännetecknas av hög efterfrågan och lågt utbud. När den ökade efterfrågan på försäkringar ökar snabbare än utbudet av försäkringar, är resultatet en hård försäkringsmarknad. I denna typ av marknad är en försäkring i allmänhet svårare för köpare att få. Köpare är också mer benägna att uppleva höga försäkringspremier och stadig ökning takt. Med tanke på marknadens dynamik, en hård marknad anses vanligtvis säljarens marknad.

Försäkringsbolag vanligtvis vinst under en hård marknad period. De kan befalla högre försäkringspremier från potentiella köpare eftersom försäkringsskydd finns efterfrågan. Försäkringsbolagen har också möjlighet att teckna mer restriktiva villkor till deras försäkringar. Under en hård marknad, köpare förlora en del av deras förhandlingsstyrka. Baserat på dessa faktorer, försäkringsbolag erfarenhet i allmänhet några försäkringsförluster under en hård försäkringsmarknad fas. En mjuk marknad är motsatsen till en hård marknad och kallas ofta för en köparens marknad. I en mjuk marknad finns försäkring ofta lättare för köpare att få. Priser är normalt lägre, eftersom konkurrensen mellan försäkringsbolagen ökar. Dessutom försäkringsbolag ofta i lindrigare kravnivåer för att säkra potentiella köpare och för att behålla befintliga kunder. Som ett resultat kan mjuka marknader innebär betydande försäkringsförluster för försäkringsbolag. Den skadeförsäkringsbolaget är cyklisk, och det roterar mellan mjuka marknader och hård marknader. Även återkommande perioder av hårda och mjuka marknadsmässiga villkor, är det övergripande cykel oregelbunden och kan vara oförutsägbara. Cykeln kan påverkas av förekomsten av ett stort försäkringsbara händelse, till exempel en orkan, tsunami eller andra naturkatastrofer.

Även om det ofta gynnsamt mot säljare, kan svåra marknader representerar en del utmaningar för försäkringsbolag. Client lagring kan vara ett stort bekymmer. När försäkringspremier stiger, köpare är mer benägna att shoppa runt efter ett nytt försäkringsbolag. Kan detta bli svårt för försäkringsbolagen som försöker behålla sin nuvarande bok verksamhet. Försäkringsbolagen kan tillbringa merparten av sin försäljning resurser och tid behålla sina befintliga kunder, lämnar dem med mindre medel att spendera på att locka nya kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.