Vad är en grund Point?

En grund punkt är en hundradels procentenhet, eller 0,01%. Det används för att diskutera små variationer i eget index, räntor och avkastning på fasta livränta. Många finansiella analytiker arbetar med punkter, och du kan också höra dem som avses i nyhetssändningar om finansiella frågor. Genom att förstå vad, exakt, är en grund fråga, du kan lättare förstå diskussioner som annars kan verka helt mystisk. Det finns flera fördelar med att hänvisa till förändringar i punkter, snarare än procentsatser. Den första är att räntepunkter är absoluta och tydliga. Till exempel skulle man kunna säga lika korrekt att räntorna steg 20%, från 5% till 6%, eller att räntorna steg 1% från 5% till 6%. Detta kan bli lite förvirrande, men det är mycket enklare när punkter används, eftersom man kan säga att räntorna steg med 100 punkter, vilket ger omedelbar klarhet. Räntepunkter kan också användas för att diskutera mycket små steg av förändring utan att behöva kasta runt utmanande nummer. En ökning av intresse från 0. 38%, till exempel, är kanske bättre kan förstås som 38 punkter.

Även om skillnaden i omkring 20 räntepunkter kan tyckas små, kan man spegla en radikal förändring när en massa pengar är inblandade. Små skillnader i räntor kan leda till stora vinster eller förluster för investerare, och det är viktigt för de genomsnittliga konsumenterna att uppmärksamma dem. När du planerar att spara pengar i något som liknar ett sparkonto, hitta de bästa räntorna, som en skillnad på 50 punkter, till exempel, kan utgöra ett mycket pengar på lång sikt. Den energi som konsumenter spenderar på att försöka hitta bra räntor i slutändan kommer att betala sig. När du hör en diskussion som inbegriper räntepunkter, kom ihåg att en räntepunkter är lika med 0,01%, och 100 räntepunkter är lika till 1%. Detta kan hjälpa dig att visualisera Uttalanden som "Fed höjt räntan med 25 punkter till 3,25%. " Eftersom du vet att 25 räntepunkter är lika med ,25%, du vet att den tidigare räntan var 3%. Du kan också höra en grund punkt kallad permyriad. Denna användning är något ovanligt, men det är bra att vara beredd.

får Vissa konsumenter ges information om ränta på lån och krediter i räntepunkter. Ett kreditkort bolag, till exempel, kan informera sina kunder att sena betalningar kommer att leda till en ränta höja med 250 räntepunkter. Detta kan användas som en taktik för att förvirra konsumenterna som inte får information om finansiell terminologi, och om du är klokt att innebörden av en grund punkt kan du spara lite pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.