Vad är en anbudsinfordran?

en anbudsinfordran är en uppmaning för prissättning av erbjudanden av en person eller organisation som söker på flera entreprenörer för ett projekt för att få det bästa erbjudandet. Oftast sker detta i form av en konstruktion bud, men det är inte begränsad till denna disciplin. Anbud kan också begäras för obligationer och även allmänna tjänster såsom landskapsarkitektur och transport. Budet begäran kan vara en del av ett öppet anbudsförfarande eller slutet anbudsförfarande, beroende på situationen. Ett erbjudande begäran kan också känd som en request for proposal (RFP). När ett projekt som behöver göras eller tjänster krävs ett företag kommer sannolikt att sända ut en anbudsinfordran för de organ som är specialiserade på produkter eller tjänster som behövs. Budet begäran kan också erbjudas genom handel publikationer inom en industri, och även tillgänglig på webbplatsen för företaget eller regeringen. Budet begäran innehåller ofta ett omfattningen av arbetet, tillåtna tidsramen, och eventuella budet Bond. De bjuder på ett projekt måste garantera att de förstår dessa krav eller de kanske inte får bjuda på framtida projekt.

Budet ansökan omfattar endast de projekt som anges i erbjudandet specifikationerna. I vissa fall, när projektet har påbörjats, kommer ytterligare arbete nödvändigt. Detta kan ofta ske genom en förändring beställning av den entreprenör som vann det ursprungliga budet. Om arbetet anses vara ytterligare ett stort projekt, ett annat bud process kommer sannolikt att bli nödvändigt. Detta gör det möjligt för andra entreprenörer att lämna anbud på tilläggsarbeten precis som i den ursprungliga processen.

Vanligen, bud ansökningar bedöms stängd när budgivarna inte från början vet vad de andra anbudsgivarna har erbjudit. I vissa fall kan anbudsgivarna kunna anpassa sina bud när de öppnas. I andra länder måste de helt enkelt låta sina bud stå som de är. Ofta kommer det lägsta anbudet vara framgångsrika, under förutsättning att budgivaren har följt alla regler för anbudsförfarandet och har bjudit på allt det arbete som beskrivs i anbudsspecifikationerna. I vissa fall, ett bud kan öppnas, och därmed föremål för en realtid uteslutningsmetoden genom en auktion-like setting. I detta fall kommer anbudsgivarna fortsätta att erbjuda sina tjänster till vissa kostnader enligt budet begäran tills endast en budgivare är kvar. Vid det tillfället kommer budet sannolikt att tilldelas den person eller grupp. Detta kallas ett öppet bud begäran.

Huruvida budet begäran anses öppen eller stängd, öppnandet av anbuden sker ofta i offentliga, särskilt om projektet finansieras av staten. Det är så att alla intresserade kan se att ingen favorisering eller oetiskt beteende äger rum. Om budgivning är en sluten process, är de som deltar endast tillåtet att observera, inte argumentera för sina anbud. De kan tillåtas att klargöra vissa punkter, men bara om frågade direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.