Vad är en Yield Elbow?

En avkastning armbågen är den punkt utmed avkastningskurvan att de högsta räntorna uppnås. Huvudsak representerar avkastningen armbåge den bästa möjligheten att förverkliga den högsta avkastningen på ett antal olika typer av investeringar. Av denna anledning kommer många investerare se fram emot någon ekonomisk indikationer på att räntan i samband med en marknad avkastningskurva är på väg att topp, och för sina inköp och försäljning i enlighet med detta. Eftersom det finns ett antal olika typer av avkastningskurvor, är det rimligt att anta att det finns flera olika faktorer som kan påverka hur en viss kurva kommer att fungera, och vid vilken tidpunkt avkastning armbågar kommer att skapas. För vissa värdepapper som anses vara mycket stabila, är avkastningskurvan brukar kallas normal. En normal kurva resulterar i en relativt platt bana med den avkastning armbågen inte mycket annorlunda än den långsiktiga prognosen för återvändande.

Däremot kommer en brant avkastningskurva har en självklar avkastning armbåge. Denna typ av en kurva när det finns ett antal marknad indikatorer som förutspår att ekonomin håller på att öka ganska kraftigt på kort sikt. Investerare som ser en uppgång av detta slag i avkastning på sina investeringar hittar avkastning armbågen vara mycket attraktiv.

En platt kurva indikerar att marknaden indikatorerna är något blandade om kortsiktiga resultat av investeringen. Som ett resultat av avsaknaden av en tydlig prognos, är avkastningen armbågen kan visa mycket av en topp i utförandet av tillgången. Vanligtvis kommer investerare väljer att sitta på sina investeringar av detta slag tills marknaden indikatorer ger en inblick i antingen en uppåt-eller nedåtgående trend.

Med en inverterad avkastningskurva, finns några faktorer som pekar på att den övergripande ekonomiska villkor kommer sannolikt att bli värre med tiden. Avkastningen armbåge blir något självklart och visa upp mycket tidigare längs kurvans lutning. Allmänhet, kommer investerarna att försöka sälja medan räntan är bästa möjliga läge och använda inkomsterna för att hitta värdepapper som visar mer löfte generera en högre avkastning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.