Vad är en Världsfonden?

En värld fond, även kallad en internationell fond, är en typ av fond som investerar i företag, organisationer, regeringar och obligationer över hela världen. En aktiefond är en investering som har tusentals likasinnade investerare. Med ett så stort antal investerare ger fond till BLANDAS investerarnas resurser, så att fonden kan investera i stort. Placeringsfondens använder sedan investerarnas tillgångar för att köpa flera värdepapper som uppfyller målen för den fond.

Liknar fonder som investerar i inhemska värdepapper, en värld fond kan komma i många olika stilar. Dessa skillnader kan identifieras av syftet med fonden. Vissa Världen koncentrerar sig på att investera i särskilda områden av världen, exempelvis utvecklingsländer. Dessa är i allmänhet kallade utvecklingsländer eller framväxande marknaden fonder. Den globala fonden kan köpa lager av etablerade, expanderande företag över hela världen. Detta är typiskt "tillväxt" eller "tillväxt och inkomster" fonder. En tillväxt stil fond är en flyktig fond som strävar efter långsiktiga vinsterna. En tillväxt och inkomster fond är mindre volatil och söker långsiktiga vinster blandas med löpande inkomster. Den globala fonden får inrikta sig på specifika delar av världen. Det finns många fonder som investerar enbart i asiatiska eller europeiska företag. Dessutom andra värdepapper inköp främst i kanadensiska eller latinamerikanska företag. En värld fond också ofta investerar i obligationer. Obligationerna kan regeringen, inteckning, företags och bakomliggande tillgångar. Obligationer i Världen fonder kan representeras av olika valutor, inklusive amerikanska dollar.

World fonder normalt betraktas som mer riskfyllda investeringar än sådana som investerar i USA. Dessutom är vissa av de risker som är unika på världsmarknaden. Till exempel kan en fond som investerar på tillväxtmarknader att investera i ett smalt spektrum av branscher. Det beror tillväxtekonomier ofta domineras av endast ett fåtal typer av företag. Dessutom framväxande marknader, genom sin art, vara mer volatila än en etablerad ekonomi.

Omvänt Världen fonder fokuserar också på nationer eller marknader som är så diversifierad och stabil som i USA. Den politiska instabiliteten och smala ekonomier marknad som finns i vissa utvecklingsländer skulle inte vara ett bekymmer för investerare i en värld fond som köper aktier eller obligationer i sådana länder i norra Europa eller Kanada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.