Vad är en Tålamod?

En tålamod, i form av lån, är ett avtal som uppstår mellan en långivare och låntagare som har fallerat på ett lån. Detta avtal säger i princip att låntagaren har extra tid att komma tillbaka i tid med utbetalningar, och under denna tid långivaren medger att de inte kommer vidta några rättsliga åtgärder mot låntagaren, exempelvis avskärmning på en fastighet som deltar i ett lån. Under denna tid kan låntagaren betala en reducerad månatlig summa på sina lån, eller ingenting alls. Ett tålamod kan uppstå i alla typer av lån, och ibland i ett lån med en strikt betalning överenskommelse, beroende på omständigheterna i standard. Det är viktigt för en låntagare att veta vilka slags överseende avtal finns på att ta lån. Även de med god kreditvärdighet har en potential för ekonomiska svårigheter då de kan hamna brottsligt på sina lån. Vissa typer av lån, exempelvis studielån, har en högre frekvens av uteblivna betalningar då andra, och fordringsägarna är vanligen mer förberedda för att hantera dessa räkenskaper i form av redan skrivna överseende avtal. Ett överseende överenskommelse kan tillåta att en låntagare att göra mindre månatliga betalningar, samt eventuellt stoppa betalningen helt och hållet under en tid tills normal betalningar kan återupptas. För det mesta kommer en överseende komma till en kostnad för den brottsliga låntagaren. Avtalet kan föreskriva en högre ränta, eller det kan till och med straffavgifter skrivas in i det ursprungliga låneavtalet. Den månatliga ränta kommer vanligtvis ändå uppstå, liksom. För dem som inte kan återfå, kommer påföljden bestämmas av vilken typ av lån. Ett hem kan utestängas, en bil återtas, eller de pengar man är skyldig kan överlämnas till en inkassobyrå med ännu högre kostnad för nödställda låntagaren.

studielån forbearances är särskilt vanliga, eftersom en elev har hoppat, kan inte hitta ett jobb efter examen, eller hittar ett jobb som inte betalar tillräckligt mycket pengar för att täcka hans eller hennes månatliga lånet betalas. När det gäller federala studielån, kommer en överseende vanligtvis ges till låntagaren för ett till tre år. Den ränta på studielån kommer oftast inte påverkas av en överseende.

Mortgage överseende och deras respektive avtal kan vara mycket mer komplicerat. Delen av tiden, är en inteckning tålamod bara en kortsiktig lösning på monetära problem som har sina rötter i frågor som hälsoproblem eller tillfällig arbetslöshet. Delen av tiden, kommer bostadsköpare söka en annan lösning än tålamod att lösa sina problem. Detta gäller särskilt när de har en justerbar ränta inteckning vars räntesats är pumpade med så höga belopp som den månatliga utbetalningen är helt enkelt för stora för att göra längre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.