Vad är en Subrogation?

Subrogation är ett juridiskt begrepp som tillåter någon att ta någon annans plats lagligt. Detta begrepp oftast förekommer i samband med en skuld, med en subrogee som ersättare för borgenären, och subrogee återvinna skuld till borgenären. Försäkringsbranschen använder rutinmässigt subrogation att behandla ansökningarna, och det kan även förekomma i några andra sammanhang, såsom avtal om fast egendom.

I ett klassiskt exempel på att överta den, blir Sally i en bilolycka med Jane. Olyckan är Janes fel, men Sally blir trött på att vänta på Janes försäkring att betala ut, och i stället använder sin egen försäkring för att göra reparationer på bilen. I denna situation, Jane eller hennes försäkringsbolag skyldiga Sally pengar, eftersom Jane bär skulden till skadan. Sally är kreditgivaren, och hennes försäkringsbolag blir subrogee, eftersom det fick en utbetalning på hennes vägnar och den vill tillbaka dessa pengar. Sally's försäkringsbolaget har rätt att driva in skulden från Jane eller hennes försäkring och att hålla de medel som ersättning för de pengar som betalats ut.

Subrogation är en rutinmässig del av många försäkringar, och det kan användas på olika sätt. Till exempel en bil försäkringsbolag som betalar ut för sjukförsäkring kan stämma en förares bolag sjukförsäkring för att återkräva de medel som betalats ut. Likaså, om en skada inträffar på arbete, kanske någons hälsa försäkringsbolag stämma ett företag som hanterar arbetstagares ersättning för att återkräva medel som betalas ut för att hantera arbetsrelaterad skada. När ett avtal innehåller en klausul subrogation , tillåter någon att stå i lagligt för någon annan. Folk borde läsa sådana avtal noggrant så att de förstår hur och när sådana klausuler kan tillämpas. Om människor inte vet hur du överta kan gälla ett visst kontrakt, bör de kontakta en advokat för mer information, och de bör också vara medvetna om att överta kan ske utan särskilt tillstånd, som när ett försäkringsbolag agerar på uppdrag av någon man försäkrar.

Subrogation kan orsaka förvirring och konflikter i relationen när två parter hamnar på ömse sidor av en rättslig tvist. I exemplet med Jane och Sally ovan, till exempel om två kvinnor är vänner, skulle överta fordran mot Jane's försäkring orsaka Jane att bli upprörd över Sally, trots olyckan var bevisligen Jane fel och Jane är verkligen ansvarig för de skador .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.