Vad är en Sales kvot?

Försäljningen kvoten är något som används i många miljöer där varorna eller tjänsterna säljs. Det är i huvudsak ett mål del av försäljningen som skulle kunna beräknas på daglig, veckovis eller månadsvis nivå. Hela säljer enheter (like butiker) kan ha en kvot måste de försöka möta varje månad och enskilda försäljare sannolikt också att ha en försäljning kvot. Ett sätt att bedöma prestanda försäljaren är att titta på deras förmåga att nå målet på regelbunden basis eller överstiga det. När man talar om det högt tryck atmosfär av sysselsättningen inom försäljning, är det ofta på grund av denna försäljning kvot. Försäljaren kanske vet eller känner att ett jobb är ständigt på spel om de inte sälja en viss produkt eller ett visst dollar belopp varje månad. Vissa säljare arbetar dessutom på provision, vilket innebär att de inte får betalt om de inte säljer, eller andra kan arbeta på ett drag mot provision, där lönen ökar om de uppfyller vissa kvoter. Det är förvisso sant att kvoterna används för att motivera säljare, och faktiskt en hel säljande enheten, eftersom en butik av något slag kan behöva uppfylla månatliga kvoter. Bortfall av en eller flera personer för att möta kvoter skulle hota jobben för chefer förutom att öka sannolikheten för att säljare skulle förlora sina jobb. Det är ibland olyckligt, eftersom inte alla försäljningar kvoterna realistiskt eller klokt. Till exempel, som i många affärer kvoter för varje säljare. Ändå jobb i detaljhandeln kan kräva mer än att vara på golvet hjälpa kunderna. Detaljhandeln arbetstagare som får tuggas av en chef för att inte uppfylla en kvot efter att ha tillbringat en vecka strumpa nya kläder verkligen kan knappast klandras. Target försäljning belopp bör fastställas till vad som är realistiskt för säljare, och begär att utföra arbete utan samband med försäljning borde motsvara en justering av kvoten.

På liknande sätt kan en försäljning kvot inte realistiskt om man bortser från den ekonomiska utvecklingen. Downtrends i ekonomin som är av betydelse kan ändra hur den normala köparen beter sig, och skulle även kunna resultera i betydligt mindre gångtrafik. Den bilförsäljare kan inte uppfylla en kvot att sälja X antal bilar per månad om ingen besöker återförsäljare, och detta kan inte säljarens fel. Realistiska typ av kvot är viktigt och samtidigt inspirera folk till att uppfylla mål, kan det vara ineffektivt när människors målsättningar för försäljningen är för höga.

På andra sidan av myntet, en försäljnings-kvot kan betyda mycket lite om det inte finns några belöningar för sammanträdet eller konsekvenser när det är aldrig träffat. När chefer eller ägare fastställa kvoter men misslyckas med att följa upp med anställda, har de gett försäljningen anställda något att sträva efter i det dagliga eller månatliga arbetet. Även om kvoterna inte strikt verkställas som ett villkor för fortsatt anställning sker, de behöver man talar om, och anställda kan dra nytta av granskningen av deras förmåga att uppfylla kvoterna. I försäljningen finns det alltid utrymme för förbättringar och kvot översyn kan vara till stor hjälp i de anställdas utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.