Vad är en FICA Betyg?

En FICO poäng, ibland felaktigt kallad FICA poäng, är en numerisk värderingar som avgör hur kan en konsument betalar sina räkningar. Poängen sammanställs av ett företag som heter Fair Isaac Co, som började utveckla kredit betyg i den senare delen av 1950-talet. Idag, långivare och andra organ lita på FICO betyg för att avgöra om en konsument bör beviljas ett lån.

FICO betyg intervall från 300 till 900. Poängen är noterade på en kredit rapport som innehåller information om kreditkort och lån som en konsument har haft tidigare. Det tar tid att bygga upp ett starkt FICO poäng, men en bra poäng kan snabbt försämras om konsumenten inte fatta kloka ekonomiska val.

Credit betyg utvecklas genom att undersöka olika faktorer. FICO värdering tar hänsyn till om konsumenten har gjort eventuella försenade betalningar, hur länge konsumenten har bott på en viss adress, om konsumenten har någonsin gick i konkurs, och längden på konsumentens kredit historia. Det anser också konsumentens tidigare anställningar.

Tre stora kreditbyråer-TransUnion, Equifax och Experian-rapportera poängen till FICO. Mindre kreditupplysningsföretag företag tjäna lokala områden. Medan vissa långivare använder alla tre kreditbyråer att fastställa kreditvärdighet, andra långivare använder endast TransUnion.

Konsumenterna kan öka sin kredit betyg genom att betala räkningar i tid och undvika att ansöka om kredit på en regelbunden basis. Ofta ansöker om kreditkort sänker kredit betyg, negativt påverkar konsumentens kredit. Å andra sidan, om konsumenten inte har en stor mängd kredit, är det i hans eller hennes bästa intresse att ansöka om mer krediter. Detta beror på att ha otillräcklig kredit kan påverka konsumentens FICO poäng. Ett annat sätt att förbättra en kredit värdering är att undvika höga saldona på kontokort.

låg kredit betyg kan göra det svårt att hyra lägenhet eller få låga räntorna på bostadslån. De kan även påverka en arbetsgivares beslut att inte anställa en viss jobbsökande. Av denna anledning smarta konsumenter att beställa kopior av deras kreditbetyg rapporter från de tre kreditbyråer för att kontrollera deras kreditinstitut betyg och riktigheten av de uppgifter som anges på kreditupplysning.

bör eventuella fel anges om rapporten skall korrigeras så snart som möjligt. Enligt lag är konsumenterna få tillgång till en gratis kredit rapport var tolv månader från tre stora kreditbyråer. Den kreditupplysningsföretag företag kan kontaktas direkt för denna information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.