Vad är en Box Spread?

Lådan spridningen är en strategi som spelar in när det gäller de alternativ handel. Tanken bakom en låda spridning är att skapa en situation där det är noll risk i fråga om utbetalning av de åtgärder som vidtagits i strategin. Detta innebär i huvudsak att skapa en kedja av händelser som leder till en något arbitrage antagande. Summan av nätet som användes i förvärvsprocessen skall vara lika med nuvärdet av payoffen på transaktionen.

Box sprider använda sig av en rad sätter och kräver att uppnå önskat resultat. Inom ramen för denna strategi, kan investeraren välja att följa en tjur sprids med en björn sprids för att skapa den eftersträvade balansen mellan bidrag och payoff. Tjuren prisspridning kan innebära en lång köpoption tillsammans med en kort köpoption som sedan följs av en björn sprids som innebär en lång säljoption och en kort säljoption. Denna serie av transaktioner, då diagrammed, kan lätt påvisas i form av en rektangulär låda, vilket resulterar i att namnge förfarandet en låda spridning.

Flera faktorer kan avgöra om en ruta spridning är ett genomförbart alternativ för investeraren. Skick arbitrages spelar en central roll, eftersom balansen av resultaten är direkt påverkas. Verkställa sätter och kräver ordentligt kommer också att göra en stor skillnad för en framgångsrik strategi. Valet att korta felaktigt, till exempel, kommer att störta hela ekvationen över gränsen, och inte leda till att balansen mellan nettopremien och nuvärdet hade hoppats på.

Det är möjligt att skapa två olika varianter av boxen spridning. Den långa Box sprida innebär utnyttjandet av fyra alternativ, och oftast med samma underliggande tillgången och samma terminal eller payoff datum. Detta skiljer sig från den korta lådan spridning, vilket vanligtvis innebär två alternativ. I båda fallen är samma grundläggande kombinationen av sätter och samtal används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.