Vad är en 401 (k) Plan?

A 401 (k) plan är en typ av kvalificerad pensionsplan. Det är oftast sponsrad av ett företag, men det finns flera andra enheter, såsom skolor och ideella organisationer som erbjuder 401 (k) planer till anställda. En huvudsaklig skiljelinje i en 401 (k) plan att erbjuda de anställda vad som kallas en lön uppskov arrangemang. En lön uppskov är ett belopp av en anställds lön som skjuts upp-det vill säga uppskjuten skatt-tills den anställde drar in pengar från planen.

Förmånen för den anställde som lön uppskjuten bidragit Pretax. Detta inte bara sänker arbetstagarens beskattningsbara inkomst, den potentiellt sparar pengar för pensionen skattefri under arbetsdagen år när en person är i allmänhet en högre skatteklass än pensionering år. Förutom de lön uppskov funktionen, många 401 (k) planerna innehålla ett motsvarande bidrag av hela eller delar av en anställds lön uppskov. Det finns olika formler som en arbetsgivare kan använda för matchande bidrag. Det kan vara en procentsats av uppskov, t. ex. 50% av de första 5% av lönen uppskjuten. Det kan också vara en dollar för dollar bidrag. Oavsett formeln med tiden motsvarande bidrag kan växa till stora saldon och vara en stor fördel för deltagarna i 401 (k) plan. En annan viktig aspekt av 401 (k)-planer är att genom lag de måste vara icke-diskriminerande i design. Bortsett från att utesluta förening eller utländska utlänningar, ett bolag i allmänhet inte kan upprätta en 401 (k) plan så att det bara är tillgängligt för en viss grupp, exempelvis ägare, eller till vissa anställda. Men det finns regler som möjliggör för de 401 (k) planerar att kräva att de anställda att arbeta ett visst antal timmar under ett år. Eftersom timmarna krav kan inte vara större än 1000 per år, skulle många deltidsanställda fortfarande vara berättigade att delta. Som alla pensionsplan, planerar huvudsakliga idén om 401 (k) är att de ger långsiktig investering vinstpotential som gör det möjligt för deltagarna att spara tillgångar för pensionering. Förvärrar besparingspotential är otillgänglighet av pengar när en deltagare har bidragit till 401 (k) plan. Tillgångarna är inte lätt tillbaka. Deltagaren måste ha en tillåten skäl enligt reglerna för arbetsgivarens 401 (k) plan. Den vanligaste orsaken tillåtna, som perfekt illustrerar svårigheterna att dra tillbaka balansen är uppsägning.

För att mildra tvekan många deltagare skulle känna sig om att lägga sina surt förvärvade pengar i en stor del röras konto, många 401 (k) Planerna omfattar ett lån funktion. A 401 (k) lån tillåter deltagarna att ta pengar ur sin 401 (k) konto. Normalt kan lånet tas av någon anledning. Det finns begränsningar på hur mycket av lånet, och lånet måste upprättas så att deltagaren återbetalar lånet regelbundet. Förmånen för lånet är att räntan kommer alltid att vara rättvis, och återbetalningar-inklusive ränta-går tillbaka till deltagarens konto.

Mest industri pedagoger är eniga om att dra tillbaka sina pengar från en 401 (k) plan bör endast göras som en sista utväg. Skatten förgreningar är tunga, och skadorna på vinstpotential genom att minska ett saldo är betydande. A 401 (k) plan hänsyn bör behandlas som precis vad det är-ett långsiktigt pensionssparande lösning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.