Vad är dollar?

När du vill göra en resa från ett land till ett annat eller plaska på valutamarknaden, skulle det vara en god idé att kontrollera valutakursförändringar. I USA kommer dessa växelkurser presenteras i dollar. Således kommer en enhet i utländsk valuta kan beskrivas som hur mycket av enheten som motsvarar en US-dollar. Värdet av dollarn med andelar i utländsk valuta, naturligtvis, varierar mycket och beror på värde hos de enheter som banker i USA av natur, dollar är det reciproka värdet av europeiska mått mätt, där dollarns värde uttrycks i Euro-dollar, eller helt enkelt euro. Som ett exempel på användningen av dollar, i januari år 2000 var dollarn villkoren i euro till amerikanska dollar (EURUSD) 0,9794, alltså en euro var värd drygt en dollar. Självklart skulle det reciproka värdet av dessa dollar, europeiska mått mätt, har 1,0210, där en dollar var värd knappt en euro i januari 2000.

Växelkursen är den relativa värde eller köpkraft som ett enhet av en nations valuta har i motsats till en annan nations valuta vid en given tidpunkt. I USA, dollar är det sätt på vilket av köpkraften för en enhet utländsk valuta uttrycks. En enhet av valuta, när den används i form av utländsk valuta, är en allmänt accepterad standard för utbyte av en nations valuta för en annan nation. De specificerade uppgifter och villkor, även känd som villkoren för utbytet, lämnas till enskilda försäljningsställen valutaväxling och varierar mycket beroende på avgifterna för att byta tjänst.

valutakurser som bygger på flera faktorer, inklusive paritet köpkraft, handelsbalansen och kostnaden för utländska investeringar. Utbud och efterfrågan, dock driver marknaden för utländsk valuta och variationer kurs citeras mestadels av banker. Under många år var förutsätter flesta utländska valutor på sitt värde gentemot den amerikanska dollarn. Denna trend har förändrats något i och med införandet av euron och de skiftande stabiliteten av den amerikanska dollarn.

kommer andra ekonomiska transaktioner som ibland redovisas i dollar, även om dessa kallas ofta absoluta termer vilket innebär att i termer av dollar. Till exempel kan avkastningen av en obligation uttryckas i procent räknat i dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.