Vad är Pairs Trading?

Pairs trading är en som bygger kring tanken att lagren i vissa företag tenderar att vara nära kopplad. Detta är vanligast med två företag i samma bransch. När de två lagren går i olika riktningar, ett par handlare kommer att köpa och sälja baserat på antagandet att de kommer så småningom flytta ihop igen.

Investerare utföra par handel på en mängd olika bestånd. Målet är ofta att hitta två bestånd som påverkas av ett mycket liknande rad faktorer. Ett exempel skulle vara McDonald's och Burger King. Många faktorer som påverkar McDonald aktiepris, till exempel personer med kortare lunchtid och köper mer snabbmat, eller en hälso-skrämma över hamburgare, kommer att påverka Burger King på samma sätt. En investerare kommer normalt bedriver par handel då förhållandet mellan de två lagren bryts tillfälligt nere. Exempelvis kan McDonald's lagren blir plötsligt mycket mer värderas högt i jämförelse med Burger King. Investeraren kommer att sälja McDonald's lager och köpa Burger King. Detta beror på att de tror att oavsett orsakade förändringen i priserna kommer sannolikt en tillfällig faktor och på lång sikt kommer effekten av de vanligaste faktorerna återupprätta förhållandet mellan bestånden. Som sannolikt skulle innebära McDonald's lager droppar, Burger King stiger lager, eller båda. Det är viktigt att inse att lagren är inblandade i par handel inte behöver vara i ett liknande pris. I vissa fall kan ett lager genomgående betydligt högre än de andra. Det viktiga är att den relativa positionen mellan de två är oftast densamma. Detta eftersom de tenderar att stiga eller sjunka samtidigt i samma proportioner. En mer komplicerad version av par handel med kort beståndet de tror kommer att fortsätta att utföra de värsta av de två. Kortslutning innebär upplåning ett lager från en annan näringsidkare, som säljer den och sedan köpa tillbaka aktier för att ge tillbaka till den ursprungliga handlare under en överenskommen senare. Tanken är att göra detta med ett bestånd du tror kommer att falla i pris. Om detta händer, kommer du att ta mer pengar från att sälja lånade aktier än du spendera för att köpa aktien att ge tillbaka.

Vid denna typ av par handel, inte investeraren inte behöva vänta tills de två lagren börjar glida isär. Istället kort ett lager och ta en lång position på den andra, vilket betyder att de köper det med egna medel. Denna taktik gör det möjligt att tjäna pengar även om hela marknaden faller. Det beror på investerarens Gamble är uppbyggd kring förhållandet mellan de båda bestånden, inte deras faktiska priser. Par handel på detta sätt innebär att investeraren får pengar när de korrekt förutsäga vilken aktie kommer att prestera bättre i jämförelse med de andra.

Det finns vissa nackdelar med denna form av par handel. I de flesta fall investerare kan inte bara kort bestånd genom den vanliga fria marknaden. Istället måste använda ett finansiellt instrument som ett avtal om skillnad eller spread betting. Detta ökar komplexiteten i affären. Par handel innebär också att du måste betala provision och andra kostnader handel två gånger eftersom det finns två olika bestånd, som kan äta i vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.