Vad är National Debt?

statsskuld, eller statsskulden, är den totala summa pengar som regeringen har lånat från någon källa. Alla förvaltningsnivåer, från federal till den kommunala nivån kan ha sin egen skuld. Alla dessa skulder ingår i den totala statsskulden. Det finns två typer av statsskuld: inre och yttre. Interna skulder är upplånade medel från källor inom landet. Pengarna för denna typ av skulder tas upp genom att sälja värdepapper, statsobligationer och räkningar. Utlandsskulden är upplånade medel från utländska långivare. Denna kan omfatta privata källor, andra länder, och Internationella valutafonden (IMF). När ett land planerar en stor del av utgifterna eller räknar ett bortfall av inkomster, det ser ut att låna medel för att klara budgetbehoven. Små städer och kommunala myndigheter rapporterar ofta om deras kreditvärdighet. De får ta lån eller lån för att finansiera vissa typer av verksamhet. Säkerheten för lånet ges av staten, som kommer att hedra skulden bör staden inte kan betala som förväntat.

inkomsten för regeringen i form av skatteuppbörd och tillhandahållande av tjänster. Regeringar kan inte gå i konkurs, eftersom de var tvungna att sluta tillhandahålla tjänster och en annan regering skulle vara tvungna att ta över dessa skyldigheter. I stället måste regeringarna rapportera sina utgifter och upplåning verksamhet till den federala regeringen. De har rätt att vägra att teckna lån, skuldavskrivning och ta bort regeringens ledarskap från kontoret. Den som äger statsobligationer eller värdepapper lånar ut pengar till regeringen. Dessa finansiella instrument emitteras som en investering, med en fast ränta. Räntan på statsobligationer är normalt lägre än den privata sektorn, men de är garanterade.

Utländska investerare har två alternativ: köpa statsobligationer eller köpa statsskulden. Inköp av statsobligationer från utländska investerare har särskilda regler och riktlinjer. Denna typ av verksamhet är en kombination av förmögna privatpersoner, investeringar grupper och utländska regeringar.

Inköp statsskulden är vanligen begränsad till andra regeringar. I denna typ av finansiering granskar utländska investeraren detaljerna i skuld och villkor. De har resurser att köpa stora mängder av skuld och att ge en inkomst ström till det utfärdande landet. Som med alla skulder, är risken att förlita sig för mycket på skuld som ni begår en stor del av framtida inkomster till att betala ner denna statsskulden. Det enda som finns tillgängliga för en regering att skaffa pengar är att höja skatten eller sälja tillgångar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.