Vad är Median Price?

Median priset är ett sätt att bostadspriserna kan mätas för att utvärdera alla hem priser eller värden hemma i ett visst område. Medianvärdet för priset bör inte förväxlas med medelpriset eller genomsnittspris. Även median och medelvärde är båda åtgärder av centrala tendenser (vilket innebär att de båda utvärdera hur data kluster i mitten) är de inte beräknas på samma sätt.

För att få medianvärdet priset på en viss bostadsmarknaden, Realtors kan sammanställa listor över alla bostäder till salu, ranking från lägsta till högsta pris. De hus som ligger i direkt mitten av den listan bostäder ger medianen priset för området. Huvudsak detta pris berättar köpare att hälften av husen kommer att vara lägre än priset och hälften kommer att vara mer än det. Det säger inte köpare hur mycket mindre eller mer. Det är anledningen till fastighetsmäklare kan också omfatta listor att utvärdera medelvärde eller genomsnittspris. I detta scenario alla hem priserna summeras och därefter divideras med antalet bostäder till salu, med genomsnittliga hem priset. Ibland betyder priset är ett bättre mått på vad människor kan förvänta sig att betala för en bostad i ett visst område. Det kan finnas ett antal användningsområden för prisinformation baserad på medianvärden. Hem medianer kan utvärderas över tiden för att se om de faller eller stiger. Konsekvent nedgång i median priser på många olika områden på en gång kan indikera ett hölje kris, som det stött på i den amerikanska ekonomiska nedgången 2007-2008.

Potentiella homebuyers är inte de enda människorna utvärdera median priser. Fastighetsmäklare, långivare, och de som säljer sina hem också se att denna siffra för att avgöra hur priset hem eller hur mycket bostäder ska vara värt. Fördelning av medianinkomsten priserna kan bli mer omfattande. Till exempel en person som kunde se på medianvärdet priset av bostäder inom ett visst område, med ett fast belopp sovrum, och som har en viss ytor belopp. Medianvärdet priset på kondom, till exempel, är listat separat från hus eftersom kondom är vanligtvis mycket lägre kostnad.

kan någon annan använda medianen pris skall tillämpas på hem för uthyrning, och kan hjälpa hyresgäster och hyresvärdar fastställa verkligt eller marknadspriset hyra. Återigen skulle medianen innebära att hälften av alla lägenheter var mindre än och hälften var mer än det pris som anges som median. Förstå Medelpriset kan också vara viktigt, men extremt låga priser, hyror eller högt prissatta hyror, som kan kallas avvikare, kan förvränga genomsnittliga resultat och gör genomsnittliga hyran verkar mycket lägre eller högre än den verkligen är. Veta både medelvärdet och medianen priser kan vara mycket välkommet för att bestämma acceptabel hyra belopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.