Vad är Market Timing?

market timing är en investering strategi där investeraren försök att "tid" eller förutsäga riktningen på marknaden. I market timing, investerare göra sina investeringar bygger på en förväntan om marknaden går i den riktning som krävs för att den förväntade vinsten, snarare än information om beståndet eller företaget. Många investerare tror att de kan "tid" på marknaden, men i själva verket få är bra på det. En stor del av orsaken till denna brist på framgång är att market timing investeringar är mycket subjektiv. Därför är det svårt att ta bort känslomässiga frågor från investeringsbeslut. Det finns några vanliga market timing axiom som inte har någon grund i verkligheten. "Köp i november och säljer i april" är kanske det vanligaste. Det har konstaterats att aktiekurserna ofta tendensen nedåt under sommarmånaderna, och detta axiom hänvisar till denna trend. Annan market timing axiom är att börskurserna trend uppåt under år då det är presidentval och nedåt under åren efter ett presidentval. Det finns många fler market timing axiom, och medan många har någon grund i verkligheten, de är också alltför vaga för en investerare att uppnå konsekvent framgång genom att följa deras råd.

Mest market timing investerare använda teknisk analys för att fatta sina investeringsbeslut. Det finns många olika typer av tekniska analysverktyg tillgänglig, den mest populära är grafiska verktyg av olika slag. Market timing investerare anser att investeringar beteende är förutsägbara och att genom att titta på tidigare mönster, kan framtida mönster vara lönsamt förutsägas.

Detta är den heliga graal som marknaden timing investerare att göra vinster från den korrekta prognoser om marknaden riktning bygger på observationer av tidigare händelser. Mycket forskning möda har ägnats åt modeller för att på ett tillförlitligt sätt tillhandahålla uppgifter market timing, men hittills finns det lite samsyn om deras effektivitet. Flesta investeringar rådgivare ogilla fortfarande market timing som rent önsketänkande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.