Vad är Gold parter?

Gold parter sammankomster där människor ta guld smycken och andra prydnadssaker guld för att byta dem med partiets värd för kontanter. Företag som mitt guld part LLC underlätta guld parts program, så att den enskilde kan ansöka om att en part guld värd eller "rep" och få kit som innehåller speciella skalor och sensorer för att bestämma mängden växling av kontanter. Under senare år har guld parter jämfördes med Tupperware partierna eftersom de ofta äger rum informellt vid någons hem, med vänner, familj och andra bekanta som gäster. Till skillnad från traditionell Tupperware partier eller liknande verksamhet, gästerna på guld partierna förväntas inte att köpa någon produkt utan att sälja sina egna och erhålla kontanter på plats.

Guld partier vunnit första popularitet under 2007, på grund av den höga efterfrågan på extra inkomster till följd av den ekonomiska nedgången. Förutom att företag som värd guld parter har företag som Florida-baserade Cash4Gold också dragit fördel av stigande guldpriser genom att erbjuda kontanter i utbyte mot guld via vanlig post. Under 2009 Super Bowl, ökade Cash4Gold sin profil genom att köra en annons med kändisar, Ed McMahon och MC Hammer, som både har utstått offentliga finansiella kamper. Avlöningsdag lån butiker som erbjuder snabba kontanter till kunder har också aktiveras på guldsäljande trenden genom att lägga till en guld-för-växling av kontanter till deras tjänster.

Guld parterna normalt sker samma sak: Varje gäst har en-på en gång med värden, som utvärderar, väger och avgör äktheten av guld med en speciell sensor. Sensorn är utrustad för att bestämma karat på guldet, även gula, vita eller platina. Även guld smycken med stenar är fortfarande godtas, finns det oftast ingen ersättning för stenar, som bör avlägsnas före partiet om gästen vill behålla dem. Efter festen är guld ex smälts ner, förvandlas till guld barer, och fördes till banken så snart som möjligt, för att dra nytta av de mest aktuella guldpriser.

Trots den enorma popularitet guld partier och andra metoder för att utbyta guld mot kontanter, vissa analytiker varnar för en möjlig dämpande effekt på framtida guldpriser om marknaden fortsätter att vara dränks i guld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.