Vad är Direct Skickar?

Direkt sänder involvera förbi de vanliga och standardiserade processer för att klara kontrollerna. Istället för depositariebank utstationering kontrollen till rätt konto och sedan väntar på bekräftelse från trassatbanken att komma fram under loppet av några dagar, gör depositariebank en direkt kontakt med trassatbanken. Giltighetstiden för kontrollen bekräftas, och medlen omedelbart tillgängliga för insättaren. Den trassatbanken i sin tur rör sig framåt med en omedelbar debitering av kontot då checken skrevs på.

Fördelen med detta omedelbara clearing process för det mesta gäller för insättaren. I händelse av att det finns ett skäl att fördröja transport av varor till dess att kontrollen blir fri att gå med direkt skicka tillåter säljaren att få snabb garanti för att kontrollen är bra. Försäljaren kan sedan omedelbart förbereda de köpta varorna för leverans. Som ett resultat av den person eller enhet som gör att köpet kommer att få produkterna i en kortare tid.

Direkt sänder kan också användas för att göra regelbundna betalningar till leverantörer strax innan betalningarna ska göras. Detta har fördelen av att kunna behålla kontrollen över tillgångarna, så länge som möjligt. I händelse av att kontrollen är dragna på ett konto som har en ränta, kan detta resultera i en betydande ökning av räntan intäkter för innevarande räkenskapsperiod.

olika regelverk som styr användningen av direkt sänder i olika jurisdiktioner. Förutom de lagar som upprättats av landet behörighet, många banker och andra finansiella institutioner har särskilda krav som måste uppfyllas för att använda direkt sänder. I många fall kommer trassatbanken ut en avgift för att kontoinnehavaren för att påskynda utbetalningen av kontrollen. Det är inte ovanligt att insättaren banken även ut en avgift för mottagaren av kontroll för att inleda processen för att avmarkera tidigt.

Generellt banker tenderar att införa avgifter som motverkar användningen av direkt sänder om kontroller upprättas för mindre belopp. Beroende på graden av automatisering som används i bankens interna system, direkt sänder kan kräva manuell inblandning som är något tidskrävande. Av denna anledning kan en bank vill avskräcka frekvent användning av den här typen av clearing process om det inte finns faktorer som gör användningen av direkt skickar in den bästa insättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.