Vad är Barren pengar?

Nästan alla har något karga pengar i sin besittning. Huvudsak är karg pengarna kontant reserver som inte tjänar någon typ av ränteinkomster för ägaren. Det finns flera exempel på pengar som inte tjänar intresse att hittas med nästan alla hushåll. Här är några exempel på karga pengar, och vad du kan göra för att förändra situationen. är den enskilt vanligaste typen av karga pengar som finns i ditt lönekonto. Medan det finns ett antal räntebärande kontroll konton som erbjuds i dag, många människor fortsätter att behålla samma kontonummer de etablerade år sedan. I vissa fall görs detta eftersom det inte finns något krav på att upprätthålla ett minimum balans. För människor som inte har tillräckliga inkomster för att bygga upp ett litet rede ägg i hushållet lönekonto, är det en bra idé att åka runt och hitta en bank som erbjuder ett räntebärande checkkonto. I många fall kan den fastställda lägsta dagliga saldo inte vara så stor som du tror. Plus, kommer du att tjäna en liten del av ditt saldo varje månad.

Ett annat exempel på hushållets pengar inte tjänar ränta hittas med kassareserver som förvaras i hemmet. Ofta är detta den katastroffond som hushållet håller på sidan, så det finns behov av att behöva springa till banken i händelse av någon form av oförutsedda finanskrisen. I gångna tider, då bankerna inte var stängd på helger och det fanns något sådant som en sedelautomat med dygnet-runt-täckning, gjorde detta synsätt ett mycket förnuftigt. Det finns dock inte någon verklig anledning att behålla en stor summa pengar runt hemmet dessa dagar. Inrätta ett räntebärande konto, att deponera de kontanta reserver används för att uppehålla sig under madrassen, och börja tjäna lite intresse medan du väntar med olyckan.

Ett sista exempel på karg pengar har att göra med medel som hålls runt för allmän fickpengar. Denna typ av karga pengar hittas oftast i en plånbok eller handväska. Återigen har tillkomsten av ATM gjorde denna metod något onödigt. Mycket få företag i dag inte tar betalkort för betalning. Detta omfattar många snabbmatsrestauranger, de flesta biografer, och så gott som alla butiker. Kort sagt, oddsen för att behöva kontanter för att göra ett köp är ganska smal. Istället för att föra pengar i plånboken, lägga den i räntebärande konto på banken och sedan använda ditt betalkort när det behövs. Kom ihåg att det finns nästan alltid en uttagsautomat i närheten om du behöver snabba pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.