Vad Fiscal Policy?

Skattepolitiken är ett verktyg som används av de nationella regeringarna att påverka inriktningen av ekonomin, i allmänhet med målet att främja ekonomiska hälsa och tillväxt. Finanspolitiken kan hanteras på olika sätt, och de tenderar att variera som stats förändring, eftersom olika människor har egna strategier för ekonomiska frågor. Nationerna måste finna en balans med sin skattepolitik, så att de gynnar ekonomin utan att uppfattas som alltför störande. Den underliggande del av finanspolitiken är regeringens budget, som bestämmer hur mycket det kommer att spendera på olika varor och tjänster. Beloppet av budgeten är vanligtvis kopplad till skatteintäkter och andra inkomstkällor för regeringen. I en nation med en neutral finanspolitik, budget och skatteintäkterna är lika, men expansiv politik skapar ett budgetunderskott, eftersom regeringen har tillbringat mer än det tar i. åtstramande eller stram politik, däremot, skapar ett överskott, som skatteintäkterna överstiga budgeten utgifter. När regeringar fördela medel att spendera på varor och tjänster, tycker de om hur marknaden fungerar och hur deras verksamhet kommer att påverka ekonomin. Till exempel beslutet att bygga en väg skulle kunna skapa arbetstillfällen och stimulera ekonomierna i de samhällen som nåddes av vägen, vilket gör vägen en försvarbar utgift från regeringens synpunkt. Finanspolitiken innehåller även inrättandet av skattepolitiken och skattesatser, som staten vill uppmuntra medborgarna att spendera pengar, vilket ökar efterfrågan och främja ekonomisk tillväxt. Dock måste regeringen hitta en balans, eftersom den behöver tillräckligt med pengar för att fungera och leverera tjänster till medborgarna. p

Medborgarna är ofta intresserade av finanspolitiken sina nationer, och ämnet ofta kommer upp under politiska kampanjer. Flesta medborgarna skulle föredra att se skattesatserna hålls låg, och offentliga tjänster hålls hög, som etablerar en ganska motsägelsefull situation, eftersom regeringen inte kan tillhandahålla tjänster utan intäkter. Politiker som påstår sig kunna utföra dessa motstridiga mål brukar vara mycket populär.

Det är skillnad mellan finanspolitik och penningpolitik. Penningpolitik handlar specifikt om pengar och penningmängden, kretsar kring präglingen av nya pengar, upprättande av räntor och andra åtgärder som påverkar det totala utbudet av ett lands valuta. Även finans-och penningpolitiken är ofta starkt kopplade, de är separata enheter, och i många regeringar, de är etablerade i olika organ och individer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.