Vad Behovsanalys?

Business gap analys kan användas för att bidra till att uppnå vissa mål. Denna analys innehåller en beskrivning av företagets nuvarande situation och vad företaget vill uppnå i framtiden. Skillnaden mellan dessa två punkter är klyftan. Analysen innefattar specifika åtgärder för åtgärder företaget skall fylla denna lucka och nå sina mål. är till exempel företag X överst docka distributör i New York. Företag X vill vara toppen docka distributör i hela USA. Företag X avslutar en analys som visar hur det måste vara upp New York-docka distributör. Detta skulle innefatta en översyn av varje aspekt av verksamheten som bidrar till att Företag X: s framgångar, bland annat marknadsföring, bokföring, informationsteknik, förvaltning och andra avdelningar.

Företag X skulle beskriva fördelarna med att uppnå sina målet att bli topp distributör i landet. Mål bör vara specifika och mätbara. I detta fall kommer företag X bli den bästa rikstäckande docka distributör inom tre år. Företag X skulle studera vad man behöver göra för att nå detta mål. Resultatet av Företag X: s analys skulle vara en komplett plan, eller gapanalys dokument, som innehåller information om hur man blir början rikstäckande docka distributör.

Analysen kan omfatta en översyn av verksamheten dokument, filer och finansiella information, samt intervjuer med anställda på olika avdelningar. När all information har samlats in, en gapanalys rapport skapas. Detta dokument innehåller vanligtvis en introduktion som anger syftet med analysen och de metoder som används för att genomföra studien. är införandet vanligen följs av en sammanfattning av den aktuella situationen, de mål som företaget vill uppnå, och den detaljerade planen för att uppnå dessa mål. Denna plan skulle innehålla detaljerade åtgärder steg för varje affärsområde, en tidsplan för att avsluta varje steg, och en budget som beskriver hur mycket planen kommer att kosta. I en bilaga dokument som stödde några krav eller statistik i det slutliga dokumentet också kan ingå.

Nästa steg skulle vara för ledningen att godkänna den handlingsplan och budget. Om det godkänns, är planen förverkligas. Spårning av varje steg krävs för att säkerställa att planen är i tid och inom budget. Om det lyckas, kommer bolaget att nå det mål som anges i den analys av skillnaderna rapporten.

Företagen kan använda gapanalys för att nå hela företaget mål, eller de för en specifik avdelning eller område. Till exempel, ett företag som vill sänka omkostnaderna skulle kunna fylla ett finansiellt gapanalys. Eller ett företag som vill utvidga sin produkt distribution kan skapa en marknadsanalys. Gap-analys kan hjälpa företag att förbli konkurrenskraftiga och hjälpa till att mäta den potentiella lönsamheten i ett mål. Detta kan hjälpa chefer och personal att förstå och vara entusiastisk, planer som beskrivs i analysen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.