Vilka är Online Banking?

Internetbank är det praxis att göra banktransaktioner eller betala räkningar via Internet. Tack vare teknik och Internet i synnerhet, har vi inte längre behöver lämna huset. Vi kan handla på nätet, kommunicera online, och nu kan vi även göra våra bankärenden. Online banking ger oss möjlighet att göra insättningar, uttag och betala räkningar alla med ett musklick. Det blir inte mycket bekvämare än så.

Fördelarna är många.

För Internetbanker kunden, bekvämligheten faktor priserna höga. Längre behöver en person måste vänta på kontoutdraget att komma med posten för att kontrollera konton. Man kan kontrollera saldot varje dag bara genom att logga in på ett konto. Förutom att kontrollera saldon och transaktioner, kan man fånga skillnader i kontot genast och behandlar dem snabbt. Det bästa är att detta kan ske var som helst! Så länge man har tillgång till Internet kan man praktisera Internetbank. Eftersom räkningarna betalas online, är nödvändigheten av att skriva kontroller, genom att påföra porto och utstationering betalning på posten elimineras. När det belopp som tas upp och betalningsmottagaren är förprickat är fonderna automatiskt dras från betalarens val av konto. Eftersom kostnaden för banken är minimal, kostnaden för konsumenten, i många fall är också minimal. Medan det är oftast en avgift för Internetbank, kan det vara mycket låg. De som delta i online banking alla överens om det är värt varenda öre. Inte behöva spendera alla lördagsmorgonen stod i en fullsatt bank linje är berättigat för de flesta. Det kan även betala för sig, eftersom kostnader såsom porto och avgifter ATM minskas.

Online banking också eliminerar avfall, vilket är ett plus, inte bara för dem som hanterar allt pappersarbete, men även för miljön.

Naturligtvis finns det också cons.

Säkerhet är alltid ett problem med transaktioner via Internet. Även om information är krypterad, och chanserna att ditt konto är hackat är tunna, det händer. Bankerna betalar stora pengar för att installera högteknologiska brandväggar. Chansen är dina pengar är i goda händer. Du är också saknar den personliga servicen. Inga leende teller eller händer representativ du ett kvitto. Stället, med undantag för vad som är tryckta på ditt konto, är alla papper upp till dig. Alltid skriva ut kopior av viktiga transaktioner. Om du måste sätta in kontanter eller kontroller, måste du ändå lägga ned tid på ATM. Om inte en betalning till dig är direkt deponeras, är detta en sak du alltid har att hantera manuellt.

Men fördelarna uppväger kraftigt riskerna. Bekvämligheten med Internetbank är en Perk väl värt kostnaden. Vad skulle du hellre göra, stå ien lång rad på en helg morgonen eller hantera dina transaktioner i bekvämligheten av ditt eget hem?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.