Vad är korghandel?

korghandel är handelsnamnet för en grupp av värdepapper i ett enda syfte. Normalt är dessa värdepapper ihop för att uppnå en specifik investering mål. För att vara berättigad till korg handel, investerare krävs vanligtvis att köpa ett minsta antal värdepapper. Även detta minimum är ofta till tio eller 15, kommer att variera beroende på kraven i mäklartjänst underlätta korgen transaktionen.

korghandel är en vanlig investeringsstrategi hos program handlare, hedgefonder och stora institutionella placerare som har stora mängder pengar att investera. Små investerare kan också använda korghandel som en metod för riskreducering, eftersom det kan bidra till att diversifiera bestånd i en investeringsportfölj med en rad olika branscher. Korghandel lagren är en av de mest standardiserade former av korg avslut. Andra ofta noterade värdepapper ingår valutor, terminer och liknande finansiella instrument. I en typisk korg transaktion, tilldelar en investerare variera de värdepapper i hans eller hennes korg. Dessa koefficienter är vanligen uttryckt som aktier, dollar belopp eller procentsatser. Dela viktning metoder behandlar vanligtvis ut aktier för varje position i korgen. Dollar viktning och procent metoder viktning fördela dollarn belopp eller procentsatser för varje position i korgen.

korghandel kan ge en rad fördelar för investerare och handlare. En viktig fördel är möjligheten att placera flera yrken på bara ett syfte, vilket gör att investerare och handlare att bli mer effektiva för att hantera sina värdepapper. Basket avslut också ge investerare möjlighet att skräddarsy sina investeringsportföljer till deras specifika behov och mål. Till exempel kan investerarna ordna sina korgar av ett antal olika kategorier såsom pris, börsvärde, mål eller branschen /sektorn. En hög grad av kontroll över handeln portföljer är en annan potentiell fördel för korghandel . En investerare har möjlighet att handla utvalda enskilda värdepapper inom en och samma korg eller handlar hela korgen. Denna funktion gör det möjligt för en investerare att styra tidpunkten för alla transaktioner som han eller hon bedriver. Dessutom tillåter investeraren att övervaka eventuella skattekonsekvenser som kan förknippas med korg transaktioner.

Brokerage eller värdepappersföretag erbjuder rutinmässigt korghandel som ett alternativ för investerare och handlare. Även om dessa företag vanligtvis inte laddar investerare extra avgifter för korghandel, ett lägsta investeringsbelopp vanligtvis krävs för att köpa en korg. Beloppet varierar beroende på förmedling som används. För varje säkerhet i en korg som säljs eller köps, de flesta företag avgift standard transaktion provisioner eller andra avgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.